Szeptember 26- án szombaton Csipetnyi Büdszentmihály címmel kulturális és gasztronómiai kalandozásra invitálta az érdeklődőket a Vasvári Pál Múzeum Tiszavasváriba. A szabadtéri eseményre a barátságtalan,esős időjárás ellenére is sok érdeklődő vonzott. Hatalmas kondérokban főtt a Szentmihályi Zúzos-leves és sok más helyi ételspecialítás, miközben a múzeum előtti téren színvonalas színpadi produkciók, népi játszóház várta a helyieket és a városba látogató turistákat.

A Zúzoslé a tyúkhúsleveshez leginkább hasonlítható különlegesség, az egyedi fűszerezése mellett húst, zöldségeket, zúzát, májat, pirított eperlevelet, rizst is tartalmaz, amelytől íze és állaga is igazán egyedi és különleges. Az ételt a helyi múzeum néprajzi gyűjtése alapján a régi  paraszti lakodalmak és családi eseményekkor került az ünnepi asztalra.

Forrás:VPM

További képekért kattintson IDE!

A címlapról ajánljuk