Értékes cikket közölt a napokban oldalán a Szabadföld című országos terjesztésű lap online kiadása. A cikk a kilencvenegy éves  tiszalöki Tóth Imre bácsit mutatja be az olvasók számára. Pöfögő szerelem - Mennyire műszaki ember maga? – kérdi tőlem Tiszalökön a MÁV alighanem legidősebb, nyugdíjas műszaki főellenőre.

 Tóth Imre elmúlt kilencvenegy éves, de ma sem telik el úgy nap, hogy be ne lépne a műhelyébe, s be ne kapcsolná a fúró- vagy esztergagépei valamelyikét. Vagy be ne indítaná a Lanz Bulldogját.

Tóth Imre számára nincs nap a traktora nélkül (c) Fotó: Németh András Péter

A Lanz Bulldog a nevéből ítélve lehetne akár egy nehéz természetű kutyafajta is, de nem az. Hanem egy strapabíró traktor, amit a győztes nyugatnémetektől kaptunk az 1954-es futball-világbajnokság döntőjének elvesztése után. Legalábbis a legenda szerint. Tóth Imre is úgy tudja, a németek ezzel kárpótolták a csalódott magyarokat, akik biztosak voltak a győzelemben. A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Imre bácsi évek óta állandó részvevője a Vasvári Pál Múzeum által megrendezett veterán traktor- és traktorostalálkozónak.(c) Fotó: Vasvári Pál Múzeum

Szerző: Balogh Géza

A címlapról ajánljuk