December 7-én hétfőn délelőtt 10 órától megnyitja kapuit a látogatók előtt a tiszadobi Andrássy kastély számolt be a Tiszai Kaland Turisztikai Információs iroda honlapján. A hírt Dr. Vinnai Győző a térség országgyűlési képviselője jelentette be pénteken késő délután egy civil szervezetek számára megrendezett térségi konferencián Tiszavasváriban.

A térség és az egész megye turizmusa szempontjából kiemelten fontos turisztikai attrakció ügye azután ébredt fel "csipkerózsika álmából", hogy a napokban Országgyűlés plenáris ülésén egy ellenzéki képviselő kérdést intézett a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez.

Lázár János kijelentette: kezdeményezte, hogy az intézményt a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ vegye át, és azonnal kerüljön megnyitásra. Úgy tudjuk Dr. Vinnai Győző  országgyűlési képviselő, Dr. Hosszú József a Tiszavasvári Járási Hivatal hivatalvezetője és Bán György a település polgármestere pénteken meglátogatta a kastélyt, ahol a tájékozódott a helyszínen folyó előkészítő munkálatokról.

soundcloud.com/keletpress-h-r-gyn-ks-g/tdob

A rendezvény "Híd, amely nem elválaszt, hanem összeköt!" mottó jegyében került megszervezésre. A civil szakmai nap gazdag programkínálata is bizonyította, hogy a Tiszavasvári Járásban  nagyon sok és jól működő civil szervezet járul hozzá önkéntes munkájával a helyi közösségépítéshez és a kulturális élet színesítéséhez irja a térség

Forrás: Tiszai Kaland Turisztikai Információs Pont

A címlapról ajánljuk