Modern ultrahangkészülék segíti az orvosokat Nyíregyházán

2016-01-11 17:55

  Újabb modern eszközök kerültek a megye kórházaiba ötven millió forintos uniós forrásból. Az új berendezések ezúttal a szülészeti és nőgyógyászati osztály munkáját segítik majd. A nyíregyházi intézménybe például ultrahangos készülék került. Dr. Adorján Gusztáv, a megyei kórházak főigazgatója - aki maga is gyakorló szülész-, nőgyógyász főorvos - elmondta: a megyeszékhely kórháza az ország legnagyobb születésszámával büszkélkedhet, mely évről évre nő.

Tavaly 150 gyermekkel több jött világra Nyíregyházán, mint 2014-ben. Ezért is fontos, hogy a legjobb műszerek álljanak rendelkezésre a kórházakban. Az új berendezések emellett nagy segítséget jelenthetnek a nőgyógyászati betegségek korai felismerésében.

Dr. Angyal Géza főorvos és Dr. Adorján Gusztáv, a megyei kórházak főigazgatója vizsgálat közben (c) Fotó: Nyíregyháza.hu

Egy hasonló ultrahangberendezés segíti majd a munkát Mátészalkán és beszereztek a magzati szívhang figyelésére és a méhnyakrák szűrésére alkalmas készüléket is. Dr. Angyal Géza főorvos, az ultrahangos labor vezetője egy önkéntes kismamán mutatta be az új műszer gyakorlati működését, így végig lehetett követni a 27 hetes magzat néhány percét több dimenzióban. A már az anyaméhben sztárrá vált csöppség az új készülék szerint március 25-én jön majd világra. A szakember elmondta: ezzel a berendezéssel az osztály dolgozóinak régi álma vált valóra, nagy szükség volt már egy ilyen modern műszerre, hiszen a Jósa András Oktatókórházban az elmúlt évben is több mint 15 ezer ultrahangos vizsgálatot végeztek el.

Forrás:Nyíregyháza.hu


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Református (M)érték Hajdúnánáson

Elolvasom »