Trükkös tolvajokra int a rendőrség a megyében

2016-01-14 22:25

  Trükkös tolvajokra hívja fel a figyelmet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. Dr. Pál György, a bűnmegelőzési osztály vezetője  elmondta: több alkalommal raboltak ki idős embereket magukat közüzemi szolgáltató cégek munkatársainak kiadó bűnözők a megyében is. A módszer szinte mindig ugyanaz: bekopognak, majd azt mondják a sértetteknek, hogytúlfizetés miatt pénzt kapnak vissza, de ehhez egy nagyobb címletet kell felváltani.

Kifigyelik, hogy áldozatuk honnan veszi elő pénzét, majd elterelik figyelmét és egy óvatlan pillanatban ellopják a sokszor évek alatt összegyűjtött megtakarításait. A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a szolgáltatók nem viszik házhoz a túlfizetés összegét. Ha bűncselekményre utaló vagy gyanús körülményt észlel, azonnal tegyen bejelentést a 112-es segélyhívó számon!A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy
• a szolgáltatók nem viszik házhoz a túlfizetés összegét.
• a szolgáltatók munkatársaitól minden esetben kérjen fényképes igazolványt!
• ha bűncselekményre utaló vagy gyanús körülményt észlel, azonnal tegyen bejelentést a 112-es segélyhívó számon!
• figyelje meg minél pontosabban a gyanús személyeket, jegyezze fel gépkocsijuk rendszámát, színét, típusát!
• idős - különösen egyedülálló - ember ne engedjen lakásába idegeneket!
• szükség esetén hívja fel egy hozzátartozóját vagy szomszédját; a váratlan látogatónak mondja meg, hogy jöjjön vissza később!

Forrás:Police


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Református (M)érték Hajdúnánáson

Elolvasom »