A napokban kezdődött az olimpiai kvalifikációért a lengyelországi kézilabda Európa Bajnokság a Balti-tenger partján található Gdansk városában. A felnőtt válogatottban ismét lehetőséget kapott a tiszavasvári nevelésű Gazdag Tibor, aki jelenleg a Csurgó NBI-es csapatának oszlopos tagja. A megfiatalított magyar válogatott első igazi felmérője a montenegrói csapat ellen volt, amit 32-27-re meg is nyert a válogatott.

A mérkőzést követően a csapat a szabad délelőttje egy részét közös sétával töltötte a Balti-tenger partján.

Csapat szelfi a a Balti-tenger partján(c) Nagy László /Facebook

A második mérkőzésen már nem volt szerencséje a csapatnak, hiszen a erősebb kerettel felálló orosz csapat ellen, ha egy góllal is (27-26), de alulmaradt a válogatott. Tibi, mindkét mérkőzésen játéklehetőséget kapott a Talant Dujshebaev szövetségi kapitánytól, de gólt nem sikerült szereznie. Innentől kezdve nincs mese, meg kell verni a dánokat a szerdai mérkőzésen.

A tét nem kicsi a válogatott számára, hiszen egy jó szereplés esetén meglehet a nyári olimpiai szereplést érő helyezés is, és Tibi nagy álma, amely nem más, mint megmártózni a hideg Balti-tenger után az Atlanti- Óceánban a Riói  Copacabana strandon. Úgy legyen.

Forrás: MKSZ

A címlapról ajánljuk