Tiszavasvári várossá válásának 30. évfordulója tiszteletére a Vasvári Pál Múzeum egy hetes programsorozattal várja az érdeklődőket 2016. január 26-30. között. A városnapi programsorozat 26-án, kedden könyvbemutatóval kezdődik. Ezen a napon mutatják be hosszú várakozás után Gombás András, múzeumalapító, múzeumigazgató néprajzi tanulmányaiból összeállított könyvet.

A kötet méltán mutatja be egy letűnt világ utolsó pillanatában rögzített életképeket. A frekventáltan Szentmihályról – azaz Tiszavasvári főleg reformátusok által lakott részéről – szóló kéziratok adnak átfogó képet a 19. század végétől a 20. század közepéig a Nyíri mezőség paraszti életéről, mindennapjairól.(ősfoglalkozások, ólaskertek, juhtartás, népi állatgyógyítás,Szentmihályi kenyér és viselet,  Szentmihályi lakodalom).

A könyvbemutatón köszöntőt mond dr. Németh Péter régész, címzetes megyei múzeumigazgató. A könyvet Szabó Sarolta dr, PhD. a Sóstói Múzeumfal múzeumigazgatója mutatja be. A kötet a Vasvári Pál Múzeum gondozásában a Nemzeti Kulturális Alap anyagi támogatásával jelenhetett meg. A kétszázötven oldalas, archív fotókkal illusztrált könyv szerkesztője és felelős kiadója Baloghné Szűcs Zsuzsanna múzeumigazgató.A könyvet a nyomását a helyi Gőz Nyomda készítette.

Forrás: Vpm

A címlapról ajánljuk