Az agrotrend.hu internetes mezőgazdasági szakportál meghirdette „Az év agrárembere” elnevezésű online versenyét. Szavazni előzetes regisztráció után lehet, mégpedig a azevagrarembere.hu weboldalon. Jó hír a térségben élők számára, hogy a „fenntartható gazdálkodás” kategóriájában a három jelölt közül a tiszadobi Szakács Roland vezet, eddig több mint 11 ezren voksoltak rá, míg versenytársaira összesen alig négyszázan.

Családunk 150 hektáros gyümölcsösét vezetem Tiszadobon. Igyekszem környezettudatos szempontok szerint irányítani a gazdaságot, és a legkorszerűbb technológiát követni – árulta el lapunknak titkát Szakács Roland. A fiatal gazdálkodó elmondta: almát, meggyet, cseresznyét és diót termesztenek immár 25 éve, a terület egy részén biotermesztés folyik.

A vállalkozást édesapja indította 1991-ben, ő pedig kezdetben gyerekként segített, majd belenőtt a gazdaságba, most már ő felel annak legnagyobb részéért. Az ökológiai gazdálkodás elvei szerint végzik a munkájukat, ezért csakis környezetkímélő szereket használnak a növényvédelemben. Az egész területükön csepegtető öntözést folytatnak, és egy saját hűtőházat is üzemeltetnek, hogy ne legyenek kiszolgáltatva a változó piaci körülményeknek.

Forrás:agrotrend.hu

A címlapról ajánljuk