„Nagy Jabil Fogyás” Tiszaújvárosban

2016-02-01 21:39

  A tiszaújvárosi Jabil Circuit Hungary Kft. ezt felismerve kiemelt figyelmet szentel munkavállalói egészségvédelmére, ezért egy hosszú távú egészségprogramot szervezett kollégái számára, melynek keretében a dolgozóknak lehetőség nyílik sportolásra, helyes táplálkozás elsajátítására és különböző egészségügyi szűréseken való részvételre.

Az eseménysorozat egy kétnapos komplex szűréssel indult. A dolgozók például vérnyomás-, vércukorszint-, oxigénszaturáció-, testtömegindex-méréseken vehettek részt. Nagy volt az érdeklődés, több mint 300 munkatárs jelent meg az egyes szűréseken. Szintén sokan jelentkeztek a tüdőszűrő vizsgálatokra, amihez külön szűrőbusz érkezett a Jabil udvarára.

A szűrések mellett értékes nyereményekért folyó játékra is invitálták a dolgozókat, ahol egészséges életmóddal kapcsolatos kérdéseket kellett helyesen megválaszolni, ez a fajta játékos figyelemfelhívás is igen népszerű volt. A hosszabb távú programok közül tavaly év végén debütált a „Nagy Jabil Fogyás” elnevezésű kezdeményezés. Ide egyéni és csapat kategóriában várták a jelentkezőket. A cél az, ki tudja (arányaiban) a lehető legtöbb súlyt veszteni a 3 hónap múlva rendezendő következő egészségnapig. Az egyéni és csapatgyőztesek pénzjutalomban részesültek.

A szervezők fontosnak tartják, hogy ne csak egy-egy nap szóljon az egészségről. Ennek szellemében az egészségnaptól kezdődően a Jabil gyár ételszolgáltatói minden hétköznap olyan fitt, egészséges menüt is biztosítanak a kollégák számára (alacsony kalória- és szénhidráttartalommal), amivel egy lépéssel közelebb kerülhetnek az egészséges életmódhoz.A cég várakozásai szerint az egészségjavító intézkedések hosszabb távon nem csupán az egyéni közérzetet, de a munkavégzés minőségét is javítani fogják. Nem utolsósorban ezzel a Jabil is bekapcsolódott azon vállalatok körébe, melyek nemcsak beszélnek, hanem tesznek is dolgozóik egészségéért.

Forrás: Boon.hu


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Református (M)érték Hajdúnánáson

Elolvasom »