A tiszaújvárosi Jabil Circuit Hungary Kft. ezt felismerve kiemelt figyelmet szentel munkavállalói egészségvédelmére, ezért egy hosszú távú egészségprogramot szervezett kollégái számára, melynek keretében a dolgozóknak lehetőség nyílik sportolásra, helyes táplálkozás elsajátítására és különböző egészségügyi szűréseken való részvételre.

Az eseménysorozat egy kétnapos komplex szűréssel indult. A dolgozók például vérnyomás-, vércukorszint-, oxigénszaturáció-, testtömegindex-méréseken vehettek részt. Nagy volt az érdeklődés, több mint 300 munkatárs jelent meg az egyes szűréseken. Szintén sokan jelentkeztek a tüdőszűrő vizsgálatokra, amihez külön szűrőbusz érkezett a Jabil udvarára.

A szűrések mellett értékes nyereményekért folyó játékra is invitálták a dolgozókat, ahol egészséges életmóddal kapcsolatos kérdéseket kellett helyesen megválaszolni, ez a fajta játékos figyelemfelhívás is igen népszerű volt. A hosszabb távú programok közül tavaly év végén debütált a „Nagy Jabil Fogyás” elnevezésű kezdeményezés. Ide egyéni és csapat kategóriában várták a jelentkezőket. A cél az, ki tudja (arányaiban) a lehető legtöbb súlyt veszteni a 3 hónap múlva rendezendő következő egészségnapig. Az egyéni és csapatgyőztesek pénzjutalomban részesültek.

A szervezők fontosnak tartják, hogy ne csak egy-egy nap szóljon az egészségről. Ennek szellemében az egészségnaptól kezdődően a Jabil gyár ételszolgáltatói minden hétköznap olyan fitt, egészséges menüt is biztosítanak a kollégák számára (alacsony kalória- és szénhidráttartalommal), amivel egy lépéssel közelebb kerülhetnek az egészséges életmódhoz.A cég várakozásai szerint az egészségjavító intézkedések hosszabb távon nem csupán az egyéni közérzetet, de a munkavégzés minőségét is javítani fogják. Nem utolsósorban ezzel a Jabil is bekapcsolódott azon vállalatok körébe, melyek nemcsak beszélnek, hanem tesznek is dolgozóik egészségéért.

Forrás: Boon.hu

A címlapról ajánljuk