Orvos szakmai konferencia Tiszalökön

2016-02-04 22:21

  Orvosokból, tudósokból és informatikusokból álló nemzetközi szakembergárda évek óta azon dolgozik, hogy egy olyan speciális labor automatát honosítson meg az egészségügyben, mellyel a fertőző betegségek (például az ebola) diagnosztikája lerövidíthető. Az amerikai, magyar és dél-koreai közös kutatás informatikai hátterét biztosítja a dr. Zsonda László tiszalöki főorvos.

Ez a készülék nagyjából úgy néz ki, mint egy nyomtató. Bele kell helyezni egy úgynevezett tárgylemezt, amelyen többek közt a páciens testnedve, vére is rajta van. Pár perc múlva már biztosan meg is mondható, fennáll-e a fertőzés vagy sem – nyilatkozta a megyei napilapnak dr. Zsonda László tiszalöki főorvos, majd hozzátette: a készüléket Dél-Koreában már gyártják is, Magyarországon négy fővárosi egészségügyi intézményben fogják tesztelni a közeljövőben.–

Az általam kifejlesztett Mona-System adja ennek az új diagnosztikai rendszernek az informatikai hátterét. Az a célom, hogy Tiszalökön egy olyan oktatási központ jöjjön létre, amely vendégül látná a környező országok szakembereit. Ők első kézből kaphatnának nálunk információt a diagnosztikai rendszer működésének hátteréről. A tiszalöki egészségügyi centrumban éppen a fenti témában dugták össze szerdán a fejüket a szakemberek, ahol dr. Zsonda László és dél-koreai kollégái tartottak egy szakmai konferenciát.

Forrás:KM-TG

A teljes cikk a Kelet-Magyarország február 4-i számában, vagy a kelet.hu-n olvasható.


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Fiatal gazdák fóruma a Malifer Rendezvényházban

Elolvasom »