Önkénteseket toboroz a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azért, hogy minden településen létrejöhessen egy úgynevezett mentőcsoport – tájékoztatta rádiónkat a megyei polgári védelmi főfelügyelő. Gyenge László, tűzoltó alezredes azt mondta, térségünkben leggyakrabban az árvízzel, illetve a belvízzel kell megküzdeniük a szakembereknek, de - például - egy nagyobb hóvihar esetén is jól jöhet az önkéntesek segítsége.

Az elmúlt évben Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 55 településén jött létre önkéntes mentőcsoport, amelyeknek összességében közel 700 tagjuk van. A Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság további önkéntesek jelentkezését is várja, céljuk, hogy mindenhol legyen legalább egy olyan csoport, amely egy esetleges árvíz, vagy belvíz esetén bevethető.

„Az önkéntesek – a megfelelő felkészítés után – helyben, gyorsan tudnak reagálni a veszélyhelyzetekre, akár egy hóvihar esetén is” - magyarázta a megyei polgári védelmi főfelügyelő. Gyenge László hozzátette, a hivatalos szervek és az önkéntesek munkája együtt a leghatékonyabb.

Forrás:Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sajtószolgálat.

A címlapról ajánljuk