A Vasvári Pál Múzeum ismét különleges programmal a várja kultúra szerelmeseit. A
múzeumban jelenleg is megtekinthető  Napló című időszakos kiállításhoz kapcsolódva "REGRUTA BÁL" címmel a  Debreceni Főnix Néptáncegyüttes nagyszabású táncprodukcióját láthatják mindazok, akik február 13-án szombaton ellátogatnak a Tiszavasváriba a Találkozások Háza (!!!) Színháztermébe.

Regruta bált vagy más néven katona bált régen a falu fiatalsága a sorozás és a bevonulás között tartotta meg. A regrutabálra rendszerint csak a bevált legények és azok barátai mehettek el, a leányok közül a besorozottak szeretői, meghívottai vehettek részt. A most látható táncprodukció is ezt az időszakot kívánja bemutatni a néptánc segítségével.

Büdszentmihályi bevonuló katonák 1914-ben(c) Fotó: Vasvári Pál Múzeum

Az eseményt követően a szervező Vasvári Pál Múzeum ,a múzeum baráti köre, a Kör-karéj Büdszentmihályi Hagyományőrző Műhely tánc tanítással, gyermek táncházzal és a hajnalig tartó élőzenés Kárpát- Medencei táncházzal  várja az érdeklődőket. Az eseményt a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány is támogatta.  Az eseményre a belépés díjtalan!

Forrás:VPM

A címlapról ajánljuk