Zenével a bűnözés ellen Tiszadobon

2016-02-14 23:17

  Három szintetizátorral, ugyanennyi gitárral, négy kottaállvánnyal és egy dobfelszereléssel gazdagodott szerdán a Tiszadobi Gyermekvédelmi Központ. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a megyei rendőr-főkapitányság közös együttműködésében megvalósuló „A zene az kell, hogy ne vesszünk el, hogy mégse adjuk fel” elnevezésű bűnmegelőzési projektjének megnyitóján.

Hatala József volt országos rendőrfőkapitány, a Nemzeti Bűnmegelőzés Tanács vezetője elmondta: hasonló programot indítottak útjára tavaly Mátészalkán, amely óriási sikert aratott, s egyértelmű volt, hogy folytatásért kiált.


© Fotó: Pusztai Sándor

Ha nem vigyázunk, a fiatalok – különösen a szegény családból származó, állami gondozásban felnövekvő, nehéz sorsú gyerekek – könnyen rossz társaságba keveredhetnek, szenvedélybetegségek rabjává, bűncselekmények áldozatává vagy elkövetőivé válhatnak!

© Fotó: Pusztai Sándor
Mindezek helyett most a tiszadobi fiataloknak is lehetőségük nyílik arra, hogy szaktanári segítséggel énekelni és zenélni tanuljanak, majd megcsillogtassák a tudásukat, tehetségüket.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország február 11-i számában és a kelet.hu-n olvasható.

Forrás: Szabolcs Online


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Református (M)érték Hajdúnánáson

Elolvasom »