Három szintetizátorral, ugyanennyi gitárral, négy kottaállvánnyal és egy dobfelszereléssel gazdagodott szerdán a Tiszadobi Gyermekvédelmi Központ. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a megyei rendőr-főkapitányság közös együttműködésében megvalósuló „A zene az kell, hogy ne vesszünk el, hogy mégse adjuk fel” elnevezésű bűnmegelőzési projektjének megnyitóján.

Hatala József volt országos rendőrfőkapitány, a Nemzeti Bűnmegelőzés Tanács vezetője elmondta: hasonló programot indítottak útjára tavaly Mátészalkán, amely óriási sikert aratott, s egyértelmű volt, hogy folytatásért kiált.


© Fotó: Pusztai Sándor

Ha nem vigyázunk, a fiatalok – különösen a szegény családból származó, állami gondozásban felnövekvő, nehéz sorsú gyerekek – könnyen rossz társaságba keveredhetnek, szenvedélybetegségek rabjává, bűncselekmények áldozatává vagy elkövetőivé válhatnak!

© Fotó: Pusztai Sándor
Mindezek helyett most a tiszadobi fiataloknak is lehetőségük nyílik arra, hogy szaktanári segítséggel énekelni és zenélni tanuljanak, majd megcsillogtassák a tudásukat, tehetségüket.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország február 11-i számában és a kelet.hu-n olvasható.

Forrás: Szabolcs Online

A címlapról ajánljuk