Tombol a himlő az ovikban

2016-03-03 23:20

  Az év első két hónapjában bejelentett 687 esetet tekintve a bárányhimlős megbetegedések ugrásszerűen emelkedtek, az előző év hasonló időszakában jelentett esetek számának 2,5-szeresét diagnosztizálták most – tájékoztatott dr. Salzmann Mariann megyei tiszti főorvos. A tájékoztatóból megtudtuk: tavaly az 1812 betegből 22 kórházi ellátásra szoruló gyermekről volt információjuk, súlyos lefolyású, maradandó károsodással gyógyuló vagy halálos kimenetelű esetről nem kaptak jelentést, szövődményes esete (bőrelváltozásokkal, tüdőgyulladással) azonban előfordultak.

Az idei esztendő első két hónapjában 14 kórházi ellátást igénylő betegről szereztek tudomást, a szövődményes esetek hörghurut, bőrfertőzés, középfül- és nyirokcsomó-gyulladás klinikai kórképpel jelentkeztek.Varicella-járványt a megyéből az egészségügyi szolgáltatók illetve gyermek­intézmények vezetői nem jelentettek, de az adatok jól tükrözik a légúti terjedésű megbetegedés járványszerű megjelenését – fogalmazott a megyei tiszti főorvos.


A megelőzés leghatékonyabb, specifikus módja a védőoltás. A specifikus megelőzési mód az elkülönítés, a járványos közösségek elkerülése, a kiütéses megbetegedések gyors diagnosztizálása, lehetőség szerint nem rendelői körülmények között.

Forrás:KM

Hirdetés (x)                                           További részletekért kattintson IDE


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Református (M)érték Hajdúnánáson

Elolvasom »