Főhajtással és koszorúzással tisztelegtek a térség több településéen is az 1848/49-es
forradalom és a szabadságharc hősei előtt.A Szabolcs- Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat hivatalos megemlékezésést a tiszalöki művelődési házban rendzeték meg. A keddi eseményen Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő hangsúlyozta: „A határtalan lelkesedés, a bátor fellépés és a kimondhatatlan szabadságvágy példát mutat egész Európának 1848-ban.

„A határtalan lelkesedés, a bátor fellépés és a kimondhatatlan szabadságvágy példát mutat egész Európának 1848-ban.

(c) Fotó:Sipeki Péter

A kor parancsa volt, hogy megszülethessen egy modern nemzet, egy polgári állam”. Dr. Hosszú József, a Tiszavasvári Járási Hivatal vezetője szerint: „ Ma is fáklyaként mutatja az utat az akkori nemzeti egység”. A Tiszavasvári kötődésű Vasvári Pál életét, hősiességét felidézve megjegyezte:„Emlékezzünk a vértanúkra, a hősökre, hajtsunk fejet a mártírok előtt! Merítsünk erőt belőlük a mindennapjaink során! A társadalom és a  vezetői ugyanazt akarták: szabad, független, gyarapodó Magyarországot. Vezessen bennünket 1848/49 szelleme és példája!”

(c) Fotó:Sipeki Péter

A forradalmár szülővárosában Tiszavasváriban a rossz idő miatt az ünnepi megemlékezést a helyi művelődési központban rendezték meg, amely koszorúzással ért  véget Vasvári Pál  szobránál.

(C) Fotó:Keletpress

A forradalmár nevét viselő múzeumban délután koszorúzás, játszóház és tortaverseny várta az érdeklődőket.

(C) Fotó:Keletpress

A címlapról ajánljuk