Kihelyezett ülést tartott a Megyei Védelmi Bizottság Tiszadobon

2016-03-18 12:33

  Csütörtökön, Tiszadobon, az Andrássy Kastélyban tartotta kihelyezett ülését a Megyei Védelmi Bizottság, amelyen a BM OKF részéről Dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok, országos polgári védelmi főfelügyelő is részt vett. Kozma Péter, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Védelmi Bizottság elnöke köszöntötte a bizottság tagjait és a meghívott vendégeket, majd ismertette a hat napirendi pontot, amelyet kihelyezett ülésen tárgyaltak meg a résztvevők.

A beszámolóban elhangzott a megye mind a 229 településén ellenőrizték a vízelvezető árkokat, a belvízi védekezéshez szükséges eszközöket, a vízkár-elhárítási terveket, valamint 227 közbiztonsági referenst is felkészített az igazgatóság a védelmi igazgatás rendszeréből. Az igazgatóhelyettes kiemelte: a járási és települési mentőszervezetekkel a köteles polgári védelmi szervezet tagjaival együtt, több mint 12 ezer ember vonható be egy esetleges ár, vagy belvízi védekezésbe, nagy hangsúlyt fektetett az igazgatóság a veszélyes üzemek ellenőrzésére, a különböző gyakorlatokra az elmúlt esztendőben, amelyek az idei évben folytatódnak.


Bodnár Gáspár, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója, a vízügyi védvonalak mentén elkészült fejlesztésekről, műtárgyakról beszélt, valamint röviden ismertette a 2020-ig megvalósuló és betervezett hét fejlesztést, amelyek a megyében élők biztonságát növelik, így a tivadari híd is megújulhat, hiszen a folyómederben és az ártéren elhelyezkedő hídpilléreknek jelentős a visszaduzzasztásuk, ez pedig problémát okoz az árvizek levezetésében, emellett pedig a Túr gátrendszere kiépülhet- hangzott el a bizottsági ülésen.


A honvédségi beszámolót követően a kihelyezett ülés végén a résztvevők megtekintették a felújított Andrássy kastélyt, amely romantikus stílusban épült Meinig Arthur építész tervei alapján 1880-1885 között, Magyarország miniszterelnöke és az Osztrák-Magyar Monarchia első külügyminisztere, gróf Andrássy Gyula megbízásából.

Forrás: SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Fiatal gazdák fóruma a Malifer Rendezvényházban

Elolvasom »