Újabb avartüzek Tiszavasváriban

2016-03-22 09:32

  Ötszáz négyzetméteren égett az avar múlt csütörtök délelőtt Tiszavasváriban, az Erdő utca végén. A város önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Személyi sérülés nem történt.

Szintén Tiszavasváriban a  Csontváry utca végén kellett a lángra kapott száraz füvet ötszáz négyzetméteren oltaniuk a helyi lánglovagoknak. Személyi sérülés itt sem történt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság néhány napja tett közzé egy felhívást amelyben kéri a lakosságot, hogy előzze meg a szabadtéri tüzek kialakulását!

A saját és környezetünk biztonsága érdekében fontos néhány információt ismerni, valamint egy-két szabályt betartani:

- a kerti zöldhulladék elégetése alapvetően tilos az ország területén, de az önkormányzatok rendeletben engedélyezhetik azt bizonyos keretek közöt (meghatározott nap és időpont),
- az egyéb hulladékok égetése tilos és a veszélyes égéstermékek miatt mérgezést, valamint környezetkárosítást okozhat,
- a jogszabályokban foglaltak megszegése esetén akár súlyos pénzbírság is kiszabható,
- a szabadban gyújtott tüzet soha ne hagyjuk felügyelet nélkül,
- mindig gondoskodjunk megfelelő mennyiségben oltóanyagról,
- mindig legyen nálunk olyan kéziszerszám, amivel irányítani tudjuk az égést,
- soha ne rakjunk egyszerre túl sok éghető anyagot a tűzre,
- a tűz környezetében ne legyen más éghető anyag, amin az továbbterjedhet,
- mindig tájékozódjunk a várható időjárásról és erős szél esetén ne gyújtsunk tüzet,
- baj esetén vagy ha tüzet észlelünk a szabadban hívjuk a 112-es segélyhívó számot!"


Forrás:Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Halszállító kamion balesete a 36-os főúton

Elolvasom »