Környezetvédelmi Nap a Kenyérgyári Holtágon

2016-03-22 09:50

  A Tiszalöki Új Élet Horgász és Környezetvédelmi Egyesület a Kis-Tisza ÖkoCentrum valamint a Diósgyőri Kajak- Kenu Sport Club Tiszalöki telephelye közreműködésével került megrendezésre március 20-án vasárnap az első alkalommal életre hívott Környezetvédelmi Nap. Az önkéntes alapon szerveződött program legfontosabb célja Tiszalök leglátogatottabb turisztikai környezetének megtisztítása volt.

A Kenyérgyári holtág egész évben kiemelten látogatott hely elsősorban a horgászoknak köszönhetően, de az utóbbi időben a Kis-Tisza tanösvénynek köszönhetően egyre többen fedezik fel a Nyíri Mezőség különleges atmoszférájú természeti környezetét.

A szikrázó márciusi napsütésben a holtág 26 hektáros területét közel 100 önkéntes közreműködésével sikerült megtisztítani a februári árvíz okozta szennyeződésektől. A "tavaszi nagytakarítás” mellett a Kis-Tisza Tanösvény fogadóépületének környezete is csinosodott, valamint a holtágon vízre bocsájtottak egy új csónakstéget is a horgászok nagy örömére.

Forrás: Tiszai Kaland Turisztikai Információs Iroda


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Fiatal gazdák fóruma a Malifer Rendezvényházban

Elolvasom »