"Egyedül nem megy..." énekelte Sándor Pál Ripacsok c. nagysikerű filmjében Garas Dezső és Kern András. Talán ez a nóta zsonghat a fülébe azoknak a Tiszavasváriaknak, akik figyelemmel kísérik a városban zajló romákkal kapcsolatos eseményeket. Rá sem lehetett ismerni a „Rend és tisztesség” program eredményeit reprezentáló múlt péntek délelőtti bejáráson a Tiszavasváriban található Széles és Keskeny utcákra írja a Kelet-Magyarország napilap.

A porták többségén és a közterületeken egyaránt példás rend uralkodott és a terepszemle alatt is szorgoskodtak a házigazdák és a közfoglalkoztatottak!

Szemét hegyek tűntek el...(C) Fotó:Pusztai Sándor

"Nem volt ez mindig így"… – ismerte el megyei napilapnak Lakatos József Gusztáv, a helyi nemzetiségi roma önkormányzat elnöke. – Nagyon ráfért már egy kiadós nagytakarítás erre a városrészre, ahol gyakran az orrát és a szemét is befogta az ember, amikor végigment!  Nem csoda, hiszen elhajigált sörös dobozok, üdítős és boros palackok, háztartási hulladékok, cigi csikkek „ékesítették” az utcákat, sőt, használt pelenkákkal, üveg- és építési törmelékkel, de még állattetemekkel is találkozhattunk! – mesélte a kisebbségi vezető, aki örömmel konstatálta, hogy az 2500 lelkes szegregátumban végre rend és tisztaság uralkodik.

Orosz Mihály magyaráz Fülöp Erik hallgatja (C) Fotó:Pusztai Sándor


Február közepén kért külső segítséget az idén hat éve Tiszavasvárit irányító jobbikos városvezetés az érpataki polgármestertől és a nevéhez kötődő szervezettől. A jelek szerint bár valóban látványos megtisztuláson ment keresztül a híres-hírhedt cigánytelep, a szkeptikusok félve teszik fel a kérdést, hogy fenntartható lesz- e a tisztaság, és képesek lesznek-e az ott élők saját környezetüket rendben tartani.

A nagy kérdés:fenntartható lesz- e a tisztaság (C) Fotó:Pusztai Sándor

Forrás: Kelet-Magyarország/Best Of Rádió

A címlapról ajánljuk