„Egyedül nem megy”… Egy hónap alatt mégis sikerült

2016-03-22 10:45

  "Egyedül nem megy..." énekelte Sándor Pál Ripacsok c. nagysikerű filmjében Garas Dezső és Kern András. Talán ez a nóta zsonghat a fülébe azoknak a Tiszavasváriaknak, akik figyelemmel kísérik a városban zajló romákkal kapcsolatos eseményeket. Rá sem lehetett ismerni a „Rend és tisztesség” program eredményeit reprezentáló múlt péntek délelőtti bejáráson a Tiszavasváriban található Széles és Keskeny utcákra írja a Kelet-Magyarország napilap.

A porták többségén és a közterületeken egyaránt példás rend uralkodott és a terepszemle alatt is szorgoskodtak a házigazdák és a közfoglalkoztatottak!

Szemét hegyek tűntek el...(C) Fotó:Pusztai Sándor

"Nem volt ez mindig így"… – ismerte el megyei napilapnak Lakatos József Gusztáv, a helyi nemzetiségi roma önkormányzat elnöke. – Nagyon ráfért már egy kiadós nagytakarítás erre a városrészre, ahol gyakran az orrát és a szemét is befogta az ember, amikor végigment!  Nem csoda, hiszen elhajigált sörös dobozok, üdítős és boros palackok, háztartási hulladékok, cigi csikkek „ékesítették” az utcákat, sőt, használt pelenkákkal, üveg- és építési törmelékkel, de még állattetemekkel is találkozhattunk! – mesélte a kisebbségi vezető, aki örömmel konstatálta, hogy az 2500 lelkes szegregátumban végre rend és tisztaság uralkodik.

Orosz Mihály magyaráz Fülöp Erik hallgatja (C) Fotó:Pusztai Sándor


Február közepén kért külső segítséget az idén hat éve Tiszavasvárit irányító jobbikos városvezetés az érpataki polgármestertől és a nevéhez kötődő szervezettől. A jelek szerint bár valóban látványos megtisztuláson ment keresztül a híres-hírhedt cigánytelep, a szkeptikusok félve teszik fel a kérdést, hogy fenntartható lesz- e a tisztaság, és képesek lesznek-e az ott élők saját környezetüket rendben tartani.

A nagy kérdés:fenntartható lesz- e a tisztaság (C) Fotó:Pusztai Sándor

Forrás: Kelet-Magyarország/Best Of Rádió


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Újabb kontroll Tiszavasváriban

Elolvasom »