Február közepe óta együttműködés él Tiszavasvári jobbikos vezetése, illetve a Becsület Légiója között. A helyi romák félnek, a megyei kormányhivatalhoz fordulnának – a hatóság pedig most lépett is az ügyben – írja a hvg.hu.Galyas József, a megyei roma nemzetiségi önkormányzat elnöke, valamint a Roma Polgárjogi Mozgalom szabolcsi és borsodi szervezetének elnökei ...

Balogh Mihály és Dancs Mihály keresték meg a kormányhivatalt, hogy vizsgálják meg a Tiszavasvári és az érpataki polgármester nevéhez kötődő Becsület Légiója között köttetett együttműködési megállapodást. A kérelmezők szerint a megállapodás ellentétes az egyenlő bánásmódról szóló törvénnyel, és ezáltal Alaptörvény- ellenes – írja a hvg.hu. – Ezért arra kérték a kormányhivatalt, hogy bocsásson ki törvényességi felhívást a határozat és a megállapodás hatályon kívül helyezése iránt.

Fotó: Szabolcs Online

Dancs elmondása szerint a kormányhivatal valóban kiadta a törvényességi felhívást, és arra kötelezte Tiszavasvárit, hogy árpilis 15-ig vizsgálják felül a rendeletüket és az érpataki polgármesterrel kötött együttműködési megállapodást.

Forrás: hvg.hu

A címlapról ajánljuk