Kilenc év után került elő a "Tittavatvái" Boczák János

2016-03-30 23:50

  Kilenc évvel ezelőtt a járókelők egy eszméletlenül fekvő férfit találtak Debrecenben, akit a mentők súlyos sérülésekkel vittek kórházba. Amikor magához tért, nem beszélt, csupán dünnyögött, amiből az orvosok annyit értettek, hogy Jánosnak hívhatják. Mivel az idős férfinél nem volt semmilyen irat, a kórház új nevet és tajszámot adott neki – írja a Zsaru Magazinra hivatkozva a Szabolcs Online.

A beteg néhány hónap elteltével Gál János néven egy idősek otthonába került, ahol senkivel nem akart beszélni és egész nap egy kerekesszékben ült.

"Tittavatvá" az én hazám

A szociális intézet vezetőjét viszont nem hagyta nyugodni, hogy nem tudják, hogy ki a rejtélyes beteg, ezért megkereste Ferge Levente alezredest, a Tiszafüredi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetőjét, aki elment meglátogatni az idős embert és habár az ápolók azt mondták, hogy nem fogja tudni szóra bírni, a rendőrség munkatársa látta a beteg szemében, hogy érti, amit mond. – Az idős emberek emlékezete inkább a régmúltból épül, így arról faggattam. Azt mondtam neki, ha beszélgetünk, hazaviszem. Csillogott a szeme – idézte fel a történteket az alezredes a rendőrségi hetilapnak. Így jutottak el a tehenekhez, és hogy a vasút mellett lakik. – Hol volt ez, bácsi – kérdezte a rendőr, mire a férfi azt válaszolta, hogy “Tittavatvá.” Majd a hatórás beszélgetés végére az is kiderült, hogy a beteget Bodák, vagy Borák Jánosnak hívhatják.

© Fotó: Zsaru Magazin/André Ildikó


Senkinek nem hiányzott

A bűnügyi osztály vezetője másnap Tiszavasváriba utazott, ahol az önkormányzat egyik munkatársa emlékezett arra, hogy 2007-ben a városból eltűnt az 1951-es születésű Boczák János. A rokonok akkor meg is haragudtak rá, mert felvett egy örökrészt, a hozzátartozó temetésére viszont nem ment el. A férfi ekkor már nyugdíjas volt, korábban a helyi gyógyszergyárban dolgozott, a nyugdíjbiztosító pedig folyamatosan utalta a pénzt a számlájára. – Nem zárható ki, hogy debreceni megtalálása előtt valakik elvették az iratait és a bankkártyáját. Külön feladat megtudni, hol a pénze – hangsúlyozta az alezredes. Megjegyezte, a rokonai megbocsátottak a férfinek és látogatni fogják. Hozzátette, csak türelem kellett a bácsihoz, ennyi volt a titok.


Forrás: Zsaru Magazin


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Halszállító kamion balesete a 36-os főúton

Elolvasom »