Mintegy 1,4 milliárd forint értékű közfoglalkoztatási program indult Nyíregyházán - közölte a szervező Nyíregyházi városüzemeltető és vagyonkezelő nonprofit kft. illetékese az MTI-vel. Takács Miklósné elmondta, hogy a jövő év február végéig 1148-an kapnak munkát a nyilvántartott álláskeresők közül.

A program kiegészül egy, a 2015-ös évről áthúzódó képzési projekttel, amelynek keretében a munka mellett 771-en szerezhetnek szakképesítést a későbbi elhelyezkedésükhöz. A nyíregyházi önkormányzat százszázalékos tulajdonában lévő cég közfoglalkoztatási csoportvezetőjének tájékoztatása szerint az érintetteknek a város oktatási, szociális és más közintézményeiben is kínálnak munkát.

Végzettségtől függően akár adminisztrációs feladatokat is elláthatnak, részt vehetnek a házi gondozói hálózat munkájában, gyermekgondozóként, konyhai kisegítőként, vagy gondnokként is dolgozhatnak alkalmazásuk ideje alatt. Mások a város köztisztasági munkáit látják el, a parkgondozástól kezdve az utak, közterületek és
csatornák rendbe tételéig.

Forrás:Megyei Sajtószolgálat

A címlapról ajánljuk