Tömegverekedéssé fajult a kisebbségi bál Tiszavasváriban

2016-04-26 22:04

  Botrányba fulladt egy roma kisebbségi bál Tiszavasváriban a közelmúltban felújításon átesett Városi Sportcsarnokban. Az eset lassan három  hete történt ám az ügyben érintettek (Rendőrség, Önkormányzat, rendezvényszervezők) eddig nem tartották fontosnak, hogy nyilatkozatot tegyenek. Hála a közösségi médiának és az utcai szóbeszédnek hetek óta nyílt titok, hogy mi is történt valójában. A "hivatali" csendet április 26-án kedden a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség törte meg sajtóközleményével.

Tájékoztatásuk szerint 60-70 ember esett egymásnak a városi sportcsarnokban  április 9-én este. A rendőrök könnygázt is bevetettek. Kisebbségi bált tartottak a tiszavasvári sportcsarnokban, ahol a vendégek között az éjjeli órákban lökdösődés, verekedés tört ki. A helyszínre több rendőr is érkezett, akik megpróbálták a 60-70 fős dulakodó, agresszív tömeget lecsillapítani, felszólították az embereket, hogy hagyják el a bál helyszínét.

A Városi Sportcsarnok a közelmúltban esett át felújításon a helyi vállalkozók támogatásának(TAO) és az önkormányzat saját forrásnak köszönhetően.

Ez azonban nem járt eredménnyel, mert a bálozók a verekedést nem fejezték be, így aztán a rendőrök könnygázt alkalmaztak. Az egyik rendőr éppen megpróbált szétválasztani két verekedőt, mire az ittas vádlott kilépett a tömegből, szembeállt a rendőrrel, majd ököllel a fején megütötte. A rendőr földre esett, és 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A menekülni próbáló elkövetőt a többi rendőr a helyszínen elfogta. A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség kedden gyorsított eljárásban bíróság elé állította a rendőr bántalmazóját hivatalos személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A tárgyaláson a vádlott beismerő vallomást tett, és bocsánatot kért a sértett rendőrtől.

A bíróság jogerősen két év börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, melynek végrehajtását három évre felfüggesztette – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László sajtószóvivő.

Forrás:Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Újabb kontroll Tiszavasváriban

Elolvasom »