Botrányba fulladt egy roma kisebbségi bál Tiszavasváriban a közelmúltban felújításon átesett Városi Sportcsarnokban. Az eset lassan három  hete történt ám az ügyben érintettek (Rendőrség, Önkormányzat, rendezvényszervezők) eddig nem tartották fontosnak, hogy nyilatkozatot tegyenek. Hála a közösségi médiának és az utcai szóbeszédnek hetek óta nyílt titok, hogy mi is történt valójában. A "hivatali" csendet április 26-án kedden a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség törte meg sajtóközleményével.

Tájékoztatásuk szerint 60-70 ember esett egymásnak a városi sportcsarnokban  április 9-én este. A rendőrök könnygázt is bevetettek. Kisebbségi bált tartottak a tiszavasvári sportcsarnokban, ahol a vendégek között az éjjeli órákban lökdösődés, verekedés tört ki. A helyszínre több rendőr is érkezett, akik megpróbálták a 60-70 fős dulakodó, agresszív tömeget lecsillapítani, felszólították az embereket, hogy hagyják el a bál helyszínét.

A Városi Sportcsarnok a közelmúltban esett át felújításon a helyi vállalkozók támogatásának(TAO) és az önkormányzat saját forrásnak köszönhetően.

Ez azonban nem járt eredménnyel, mert a bálozók a verekedést nem fejezték be, így aztán a rendőrök könnygázt alkalmaztak. Az egyik rendőr éppen megpróbált szétválasztani két verekedőt, mire az ittas vádlott kilépett a tömegből, szembeállt a rendőrrel, majd ököllel a fején megütötte. A rendőr földre esett, és 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A menekülni próbáló elkövetőt a többi rendőr a helyszínen elfogta. A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség kedden gyorsított eljárásban bíróság elé állította a rendőr bántalmazóját hivatalos személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A tárgyaláson a vádlott beismerő vallomást tett, és bocsánatot kért a sértett rendőrtől.

A bíróság jogerősen két év börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, melynek végrehajtását három évre felfüggesztette – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László sajtószóvivő.

Forrás:Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség

A címlapról ajánljuk