Országos politikai "karrierbe" kezdhet Fülöp Erik Tiszavasvári regnáló polgármestere miután Janiczak Dávidot, Ózd, Fülöp Erik, Tiszavasvári és Toroczkai Lászlót, Ásotthalom polgármesterét nevezte meg Vona Gábor, a Jobbik elnöke a párt megüresedő alelnöki posztjaira saját jelöltjeként. Jelöltjeiről szólva azt mondta: a “győztesek elnökségét” szeretné létrehozni.

Kifejtette: Janiczak Dávid képes volt többséget biztosítani maga számára az ózdi képviselő-testületben és a várost fejlődő pályára állítani, míg Fülöp Erik harmadjára szerezte meg az emberek bizalmát Tiszavasváriban, ahol a Rend és tisztesség program révén elkezdett “virágozni” a település.

A Jobbik elnöke megjegyezte, tudja, hogy a tagság körében nemtetszést váltott ki, hogy három jelenlegi alelnök újrázását nem támogatja, ugyanakkor döntését átgondolta és mind a kongresszuson, mind 2018-ban vállalja érte a felelősséget.

Sajtótájékoztató Budapesten a képviselői irodaházban (C) Fotó:MTI

Ezzel a bejelentéssel a Tiszavasvári lakosok körében akár érhetővé is válhat az a hónapok óta keringő szóbeszéd, amely szerint a hat éve a polgármesteri tisztséget viselő Fülöp a következő országgyűlési választásokon megmérettetné magát, mint képviselőjelölt.

Forrás: MTI/Best Of

A címlapról ajánljuk