Orvhalászokat fogtak Tiszadobon

2016-05-29 23:21

  A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrsének járőrei két nap alatt két orvhalász csapatot fogtak el. A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei 2016. május 20-án az esti órákban fedezték fel Tiszadob külterületén, az úgynevezett Malom-Tisza holtágban kihelyezett három halászhálót – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök figyelni kezdték a területet, ahol 21 óra 40 perkor megjelent két férfi és megkezdték az eszközök kiemelését. A járőrök igazolásra szólították fel a jogsértőket, de egyikük a helyszínről elmenekült. Az intézkedők előállították K. J. helyi lakost a Tokaji Rendőrsre, majd azonosították és elfogták társát is.

A nyomozók jogosulatlan halászhálóval vagy más halászati eszközzel elkövetett orvhalászat vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 37 és 38 éves férfiakat, akik elmondták, hogy egy harmadik társukkal, B. L. 30 éves tiszadobi lakossal 2015. december óta folytatták rendszeresen az engedély nélküli halászati tevékenységet, az elmúlt fél évben több kilogramm halat fogtak ezzel a módszerrel. A Tokaji Rendőrőrs munkatársai mindhárom jogsértő lakásán házkutatást tartottak, ahol további orvhalászathoz használatos eszközöket foglaltak le.A tokaji vízirendőrök a következő este szintén Tiszadob külterületén, a Tisza folyó bal partján értek tetten két helyi lakost, akik egy emelőhálóval kíséreltek meg engedély nélkül halat fogni. A járőrök a 24 és 49 éves jogsértőket elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki orvhalászat vétség elkövetése miatt. Az nyomozók az emelőhálót és tartozékait lefoglalták.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Fiatal gazdák fóruma a Malifer Rendezvényházban

Elolvasom »