Orvhalászokat fogtak Tiszadobon

2016-05-29 23:21

  A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrsének járőrei két nap alatt két orvhalász csapatot fogtak el. A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei 2016. május 20-án az esti órákban fedezték fel Tiszadob külterületén, az úgynevezett Malom-Tisza holtágban kihelyezett három halászhálót – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök figyelni kezdték a területet, ahol 21 óra 40 perkor megjelent két férfi és megkezdték az eszközök kiemelését. A járőrök igazolásra szólították fel a jogsértőket, de egyikük a helyszínről elmenekült. Az intézkedők előállították K. J. helyi lakost a Tokaji Rendőrsre, majd azonosították és elfogták társát is.

A nyomozók jogosulatlan halászhálóval vagy más halászati eszközzel elkövetett orvhalászat vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 37 és 38 éves férfiakat, akik elmondták, hogy egy harmadik társukkal, B. L. 30 éves tiszadobi lakossal 2015. december óta folytatták rendszeresen az engedély nélküli halászati tevékenységet, az elmúlt fél évben több kilogramm halat fogtak ezzel a módszerrel. A Tokaji Rendőrőrs munkatársai mindhárom jogsértő lakásán házkutatást tartottak, ahol további orvhalászathoz használatos eszközöket foglaltak le.A tokaji vízirendőrök a következő este szintén Tiszadob külterületén, a Tisza folyó bal partján értek tetten két helyi lakost, akik egy emelőhálóval kíséreltek meg engedély nélkül halat fogni. A járőrök a 24 és 49 éves jogsértőket elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki orvhalászat vétség elkövetése miatt. Az nyomozók az emelőhálót és tartozékait lefoglalták.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség


A rovat további cikkei
  • Kerékpárokat loptak Tiszalökön

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást B. István 59 éves és K. József 45 éves tiszalöki lakosok ellen. A férfiak 2017. szeptember 19-én a tiszalöki vasútállomásról megpróbáltak ellopni egy lezárt állapotú kerékpárt, de a vasútőr megzavarta őket, így elmenekültek a helyszínről.

  • Tűz volt az égetőben

      Kigyulladt egy olajhűtésű szivattyú csütörtökön délután Tiszavasváriban, a Kabay János utca egyik telephelyén közölte a Katasztrófavédelem. A város önkormányzati, a nyíregyházi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók két habsugárral és két kézi tűzoltó készülékekkel oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

  • Takarékok - egységben az erő

      Versenyképesség, mérethatékonyság, egységes, korszerű termékek és informatika – ezek a kulcsszavai azoknak a stratégiai döntéseknek, amelyek a szövetkezeti hitelintézeti szektor, a Takarék Csoport átalakításáról születtek a közelmúltban. Az országban működő 51 takarékszövetkezet egyesüléséből várhatóan 12 regionális központú, tőkéjében erős, stabil és hatékonyan működő szövetkezet jön létre az év végére. A fúziónak köszönhetően hamarosan megalakul a Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét teljes mértékben lefedő Tiszántúli Takarékszövetkezet, mely négy szövetkezet (Hajdú, Főnix, Szabolcs és a Kelet) összeolvadásával jöhet létre.Az erről szóló megállapodást a közelmúltben írták alá az érintett takarékszövetkezetek vezetői.Közélet »

Tűz volt az égetőben

  Kigyulladt egy olajhűtésű szivattyú csütörtökön délután Tiszavasváriban, a Kabay János utca egyik telephelyén közölte a Katasztrófavédelem. A város önkormányzati, a nyíregyházi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók két habsugárral és két kézi tűzoltó készülékekkel oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kultúra »

Rekord évet zárt a Szentmihályi Gyógyfürdő

  Hivatalosan vasárnapig tartott nyitva a közelmúltban hullámmedencével is bővült Szentmihályi Gyógyfürdő és Strandfürdő Tiszavasváriban, a hétvégi lehűlés miatt azonban gyakorlatilag szombaton zárta a szezont a város strandja. Volosinóczki Béla, a cég ügyvezetője a borús idő ellenére is derűsen újságolta, hogy minden korábbinál sikeresebb, látogatottabb volt az idei nyaruk.


Gazdaság »

Takarékok - egységben az erő

  Versenyképesség, mérethatékonyság, egységes, korszerű termékek és informatika – ezek a kulcsszavai azoknak a stratégiai döntéseknek, amelyek a szövetkezeti hitelintézeti szektor, a Takarék Csoport átalakításáról születtek a közelmúltban. Az országban működő 51 takarékszövetkezet egyesüléséből várhatóan 12 regionális központú, tőkéjében erős, stabil és hatékonyan működő szövetkezet jön létre az év végére. A fúziónak köszönhetően hamarosan megalakul a Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét teljes mértékben lefedő Tiszántúli Takarékszövetkezet, mely négy szövetkezet (Hajdú, Főnix, Szabolcs és a Kelet) összeolvadásával jöhet létre.Az erről szóló megállapodást a közelmúltben írták alá az érintett takarékszövetkezetek vezetői.

Sport »

Tanuszoda - Egy karcsapással közelebb

  A Magyar Közlöny 2017. június 2-i számából kiderül: a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemének keretében összesen 65 településen épül tanuszoda vagy tornaterem, illetve történik tanterem fejlesztés. A tanuszoda fejlesztések előfeltétele, hogy az érintett önkormányzatok a fejlesztés helyszínéül szolgáló ingatlanokat ingyenesen az állam tulajdonába adják.Ezt már olvasta?

Razzia az M3-as autópályán

Elolvasom »