Jaj, úgy élvezem én a strandot...

2016-06-23 15:58

 Országszerte 205 magyarországi tavaknál és folyóknál lévő strandot minősítettek a bakteriológiai vizsgálati eredmények alapján. Az Országos Közegészségügyi Központ(OKK) összesítette azokat az adatokat, melyeket az Európai Unió értékelési rendszerébe ágyaztak. Szabolcs-Szatmár-Bereg tizenegy szabadvízi fürdőhelyét vették górcső alá, s három kiváló, öt jó és három tűrhető minősítést kaptak.

A fürdővizeket a „tűrhető” osztályba kell sorolni, ha például a fürdővíz ki van téve rövid távú szennyezésnek, azzal a feltétellel, hogy megfelelő intézkedések történtek (ideértve a felügyeletet, a korai előrejelző rendszert és a minőség-ellenőrzést) – idézte a rendeletet Laczkó András közegészségügyi felügyelő. A természetes fürdővizek értékelése és osztályba sorolása nem a pillanatnyi vízminőségen alapul, hanem egy
értékelési periódust (2013-2015) ölel át. – A meghatározás azt is magában foglalja, hogy az adott minőségi kategória értékei előfordulnak a vizsgált strandon. Ugyanakkor
nem kizárt, hogy ott attól jobb (jó, kiváló) értéknek megfelelő eredményeket is
regisztráltak.

(c)A tiszalöki szabadstrand vízminősége jó

A „tűrhető” osztályba sorolt fürdőhelyen a fürdőhigiénés rendszabályok fokozott betartása mellett nem korlátozzák a fürdőzést.A nyitás előtt a járási hivatalok népegészségügyi osztályai minden strandot ellenőriztek. A szabadvízi fürdőhelyeken általában egy szezon alatt négyszer vizsgálódnak – nyitás előtt és nyáron havonta egyszer – az üzemeltető által megbízott akkreditált laboratóriumok.

  (c)A tiszadobi Holt-Tiszai strand vízminősége tűrhető

Megyei minősítések:

Sóstó tófürdő kiváló
Ibrány szabadstrand kiváló
Rakamaz szabadstrand kiváló
Dombrád szabadstrand jó
Leveleki tófürdő jó
Tiszalök szabadstrand jó
Tivadar szabadstrand jó
Tuzsér szabadstrand jó
Jánd szabadstrand tűrhető
Gergelyiugornya szabadstrand tűrhető
Tiszadob Holt-Tiszai strand tűrhető

Fprrás:KM


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Fiatal gazdák fóruma a Malifer Rendezvényházban

Elolvasom »