Öregbítette megyénk hírnevét Róka Bence, a tiszavasvári Szikra Vadásztársaság hivatásos vadásza, hiszen az elmúlt héten megnyerte a hivatásos vadászok országos versenyét irja a megyei napilap. Az ország 22 legjobb hivatásos vadászai között lett a legeslegjobb, a megmérettetésen ugyanis megyénként egy fő vehetett részt, valamint meghívást kaptak az előző verseny 1–3. helyezettjei is.

A Bakonyerdő Zrt. rendezésében a gyenesdiási lőtéren és a balatoncsicsói Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskolában gyakorlatban és elméletben bizonyíthatták felkészültségüket és tudásukat a részt vevő hivatásos vadászok.

A Feszült figyelem (c) Fotó:erdo-mezo.hu


Természetesen nagyon boldog voltam, s arra gondoltam, hogy ennél szebben nem köszönhetem meg édesapámnak azt a sok segítséget, tudást, amit tőle kaptam az elmúlt évtizedekben.

A legjobb, a legjobbak között (c) Fotó:erdo-mezo.hu

Édesapám is hivatásos vadászként dolgozott ugyanis harminc éven keresztül, így ebben a világban nőttem fel kicsi gyermekkorom óta. Sokszor elkísértem útjaira, amikor pedig már nagyobb lettem, távcsővel és fényképezőgéppel ,,felfegyverkezve” jártam az erdőt. Örömmel vettem át a munkakörét a Szikra Vadásztársaságnál – nyilatkozta a környezetgazdálkodási agrármérnöki és vadgazdamérnöki diplomával rendelkező szakember a Kelet- Magyarorságnak.


EREDMÉNYEK:

1. Róka Bence, Tiszavasvári Szikra Vt. (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye)
2. Pintér Dávid, Ipoly Erdő Zrt. (Pest megye)
3. ifj. Kuslics István, TAEG Zrt. (Győr-Moson-Sopron megye)
4. Gál Péter, Mezőberény Vt. (Békés megye)
5. Németh Sándor, Kaposvári Egyetem (Somogy megye)
6. Kusper Máté, Ópusztaszeri Vízügyi Vt. (Csongrád megye)
7. Kripóczki Ádám, KEFAG Zrt. (Bács-Kiskun megye)
8. Házi Gergely, Vadex Zrt. (Fejér megye)
9. Göncz Róbert, Zalaerdő Zrt. (Zala megye)
10. Szalai Csaba, Szombathelyi Erdészeti Zrt. (Vas megye)

Forrás: KM-MML
Fotók:erdo-mezo.hu

A címlapról ajánljuk