Róka Bence lett az ország legjobb hivatásos vadásza

2016-06-27 16:46

  Öregbítette megyénk hírnevét Róka Bence, a tiszavasvári Szikra Vadásztársaság hivatásos vadásza, hiszen az elmúlt héten megnyerte a hivatásos vadászok országos versenyét irja a megyei napilap. Az ország 22 legjobb hivatásos vadászai között lett a legeslegjobb, a megmérettetésen ugyanis megyénként egy fő vehetett részt, valamint meghívást kaptak az előző verseny 1–3. helyezettjei is.

A Bakonyerdő Zrt. rendezésében a gyenesdiási lőtéren és a balatoncsicsói Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskolában gyakorlatban és elméletben bizonyíthatták felkészültségüket és tudásukat a részt vevő hivatásos vadászok.

A Feszült figyelem (c) Fotó:erdo-mezo.hu


Természetesen nagyon boldog voltam, s arra gondoltam, hogy ennél szebben nem köszönhetem meg édesapámnak azt a sok segítséget, tudást, amit tőle kaptam az elmúlt évtizedekben.

A legjobb, a legjobbak között (c) Fotó:erdo-mezo.hu

Édesapám is hivatásos vadászként dolgozott ugyanis harminc éven keresztül, így ebben a világban nőttem fel kicsi gyermekkorom óta. Sokszor elkísértem útjaira, amikor pedig már nagyobb lettem, távcsővel és fényképezőgéppel ,,felfegyverkezve” jártam az erdőt. Örömmel vettem át a munkakörét a Szikra Vadásztársaságnál – nyilatkozta a környezetgazdálkodási agrármérnöki és vadgazdamérnöki diplomával rendelkező szakember a Kelet- Magyarorságnak.


EREDMÉNYEK:

1. Róka Bence, Tiszavasvári Szikra Vt. (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye)
2. Pintér Dávid, Ipoly Erdő Zrt. (Pest megye)
3. ifj. Kuslics István, TAEG Zrt. (Győr-Moson-Sopron megye)
4. Gál Péter, Mezőberény Vt. (Békés megye)
5. Németh Sándor, Kaposvári Egyetem (Somogy megye)
6. Kusper Máté, Ópusztaszeri Vízügyi Vt. (Csongrád megye)
7. Kripóczki Ádám, KEFAG Zrt. (Bács-Kiskun megye)
8. Házi Gergely, Vadex Zrt. (Fejér megye)
9. Göncz Róbert, Zalaerdő Zrt. (Zala megye)
10. Szalai Csaba, Szombathelyi Erdészeti Zrt. (Vas megye)

Forrás: KM-MML
Fotók:erdo-mezo.hu


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

Elolvasom »