Indiai autóipari beszállító épít gyárat Polgáron

2016-07-08 22:41

  Újabb indiai autóipari beszállító cég hozza gyárát Magyarországra - közölte Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter megjegyezte: bőven van lehetősége a magyar cégeknek Indiában, ahol a gazdaság növekedése tavaly 7,3 százalék volt, de az idén és jövőre is 7 százalék feletti növekedést várnak. Kifejtette: az autóipari fémmegmunkálással foglalkozó Sona indiai vállalatcsoportnak eddig csak belföldön, az Egyesült Államokban és Németországban voltak gyárai, de most úgy döntött, hogy Magyarországon épít egy gyárat 4,2 milliárd forint értékben.

A gyár megépítésével 130 új munkahelyet hoz létre a Hajdú-Bihar megyei Polgáron a kormány, ahol mint ismert  a volt szocialista jelenleg DK-s polgármester Tóth József irányítja a várost.

A polgári ipari park olyan hazai, valamint multinacionális cégeket tudhat a bérlői között, mint a Gyermelyi, a Toyota Tsusho, a Jabil Circuit vagy a Volvo. Jól példázza a térségben rejlő potenciált, hogy ebben az országrészben telepedett le számos további, az elektronikai iparban érdekelt világcég is.A tulajdonos Polgár-Invest Kft. összesen közel 120 ezer négyzetméter gyártó- és logisztikai létesítmény koncepciótervével rendelkezik, amelyeket hat ütemben, hét-tíz év alatt valósít meg. Folyamatban van a harmadik és negyedik ütem előkészítése is, a tervezés és a kivitelezés a bérlői igények függvényében rugalmasan indítható. Emellett a Polgár Ipari Park mintegy 58 hektár területen kínál telkeket hosszú távú befektetőknek és telephelyet kereső vállalatoknak.Az M3 autópálya közvetlen közelségének és a kedvező bérleti feltételrendszernek köszönhetően az eddig átadott csarnokok 100 százalékos kihasználtsággal működnek.A létesítményben a kiváló infrastruktúra - nagyteljesítményű közművek, közúti, vasúti közlekedési kapcsolat, kerékpárutak - mellett a környezettudatosság is nagy hangsúlyt kap. A szelektív hulladékgyűjtés, a szennyvíz biológiai kezelése és a korszerű, alacsony energiafogyasztású digitális mágneses indukciós (DML) világítás mind a park ökológiai lábnyomának csökkentését szolgálják.

MTI


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Elolvasom »