Újabb indiai autóipari beszállító cég hozza gyárát Magyarországra - közölte Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter megjegyezte: bőven van lehetősége a magyar cégeknek Indiában, ahol a gazdaság növekedése tavaly 7,3 százalék volt, de az idén és jövőre is 7 százalék feletti növekedést várnak. Kifejtette: az autóipari fémmegmunkálással foglalkozó Sona indiai vállalatcsoportnak eddig csak belföldön, az Egyesült Államokban és Németországban voltak gyárai, de most úgy döntött, hogy Magyarországon épít egy gyárat 4,2 milliárd forint értékben.

A gyár megépítésével 130 új munkahelyet hoz létre a Hajdú-Bihar megyei Polgáron a kormány, ahol mint ismert  a volt szocialista jelenleg DK-s polgármester Tóth József irányítja a várost.

A polgári ipari park olyan hazai, valamint multinacionális cégeket tudhat a bérlői között, mint a Gyermelyi, a Toyota Tsusho, a Jabil Circuit vagy a Volvo. Jól példázza a térségben rejlő potenciált, hogy ebben az országrészben telepedett le számos további, az elektronikai iparban érdekelt világcég is.A tulajdonos Polgár-Invest Kft. összesen közel 120 ezer négyzetméter gyártó- és logisztikai létesítmény koncepciótervével rendelkezik, amelyeket hat ütemben, hét-tíz év alatt valósít meg. Folyamatban van a harmadik és negyedik ütem előkészítése is, a tervezés és a kivitelezés a bérlői igények függvényében rugalmasan indítható. Emellett a Polgár Ipari Park mintegy 58 hektár területen kínál telkeket hosszú távú befektetőknek és telephelyet kereső vállalatoknak.Az M3 autópálya közvetlen közelségének és a kedvező bérleti feltételrendszernek köszönhetően az eddig átadott csarnokok 100 százalékos kihasználtsággal működnek.A létesítményben a kiváló infrastruktúra - nagyteljesítményű közművek, közúti, vasúti közlekedési kapcsolat, kerékpárutak - mellett a környezettudatosság is nagy hangsúlyt kap. A szelektív hulladékgyűjtés, a szennyvíz biológiai kezelése és a korszerű, alacsony energiafogyasztású digitális mágneses indukciós (DML) világítás mind a park ökológiai lábnyomának csökkentését szolgálják.

MTI

A címlapról ajánljuk