Nem adott be újabb frekvencia engedélyhez pályázatot a Best Of Rádiót üzemeltető Tiszavasvári Média Egyesület, így a 2008 óta működő közösségi műsorszolgáltató rádióállomás hatósági médiaszolgáltatási engedélye (frekvencia engedélye) 2016. júniusában megszűnt. A civilek által létrehozott és a helyiek által kedvelt rádióállomás a város és térségében történt eseményekről nyújtott gyors, hiteles tájékoztatást a legjobb zenék mellett.

A rádiózásnak a településen több, mint egy évtizedes múltja van. A kétezres évek elején a gyári lakótelepen a helyi kábeltelevíziós rendszer képújsága alatt indult el rádió elődje, majd a 2007. szeptemberében az Országos Rádió és Televízió Testülethez (ORTT) beadott helyi frekvencia hasznosítására kiírt pályázat elnyerése után kapott műsorszolgáltatási engedélyt a Best Of Rádió, amely ezt követően az egész városban hallható volt az Fm 98.0 Mhz-en.

A rádió az elmúlt években több ezer órányi hanganyagot (riportot, interjút, tudósítást, háttérbeszélgetést) készített a közélet eseményeiről. Az innovációra, és az új kihívásokra nyitott, hírportálok, turisztikai marketinggel, rendezvényszervezéssel valamint reklámfelületek értékesítésével is foglalkozó egyesület vezetése, idén tavasszal hosszas mérlegelés után döntött arról, hogy változtat a rádió arculatán és célközösségén. 

A döntés értelmében 2016. augusztusától mobil applikáción és a világhálón kívánja elérni régi és új hallgatóit határon innen és túl. A műsorstruktúrában a legjobb hazai és külföldi zenék mellett a kultúra (múzeum, színház, mozi) környezetvédelem, utazás, gasztronómia, esélyegyenlőség, sport és a civil közösségek bemutatkozása kap kiemelt szerepet.

Hallgasd ONLINE    IDE KATTINTVA

Forrás: Best Of Rádió

A címlapról ajánljuk