Egy tiszavasvári asszony 2016. július 20-án napközben azt vette észre, hogy valaki a lakása előtt lezáratlanul parkoló gépkocsijában kutat. A fiatal elszaladt, a nő autójával utána ment, kérdőre vonta a fiút, aki egy csomag kávét, egy zacskó gumicukrot, egy testápolót és némi aprót adott elő, majd távozott.

A hölgy értesítette a rendőrséget. A közelben lévő vegyesbolt biztonsági kamerája azt is rögzítette, hogy a kamasz több lezáratlan autóba is benyúlt, míg az asszonynak átadott tárgyakat egy letámasztott kerékpárról tulajdoníthatta el. A felvételek alapján a Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai rögtön azonosítani tudták a feltételezett elkövetőt, akit néhány nappal korábban hasonló bűncselekmények elkövetése miatt már kihallgattak. A 16 éves helybeli fiút még aznap előállították, ez alkalommal lopás megalapozott gyanújával őrizetbe is vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Forrás:Police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság azt tanácsolja, hogy autójukat minden esetben zárják le, erről győződjenek is meg, az utastérben pedig ne hagyjanak értékeket!

Forrád:Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A címlapról ajánljuk