A kormány 2014-ben hirdette meg először azt a pályázati keretet, amelyből csak olyan önkormányzatok kaphattak támogatást, amelyek korábban példamutató gazdálkodásuk eredményeként nem vettek részt az állami adósságátvállalásban, illetve törlesztési célú támogatást sem kaptak. Az elmúlt évben a 12,5 milliárdos keret­összegből 9 településünknek több mint 620 millió forintnyi fejlesztési forrást szavaztak meg, augusztus végéig pedig az idei keretre nyújthatják be igényüket a települések.

A megyében több település is van, amely átgondolt gazdálkodásának köszönhetően igényt tarthatott a fejlesztési forrásokra. A települések között ott van a korábban Tiszavasvárihoz tartozó Szorgalmatos is.Az első kiírást követően Szorgalmatoson orvosi rendelő épült, a második körben pedig egy, a településközpontban található régi óvodát szeretnének felújítani, átalakítani.
A járási hivatalnak és a családsegítő szolgálatnak biztosítanánk helyet az épületben, ahol egyéb ügyeket is intézhetnek majd a tervek szerint a községben élők.

Húszmillió forintra pályázhatunk, amiből kiépíthetnénk a világítástechnikát és a telekommunikációs eszközparkot, emellett a belső átalakításokra fordítanánk az összeget – tudtuk meg Takács Pálnétól, Szorgalmatos polgármesterétől.

Forrás:KM

A címlapról ajánljuk