Négy esztendeje működik egy úgynevezett mintafarm Tiszadobon, ahol a közmunka-program keretében a zöldségtermesztés mellett jó ideje már állattenyésztéssel is foglalkozik a helyi önkormányzat. A mintafarm pénteken egy újabb funkcióval bővült.

Az új vágópontot dr. Vinnai Győző fideszes országgyűlési képviselő és dr. Hosszú József járási hivatalvezető jelenlétében egy vágópontot adtak át, mely lehetőséget kínál arra, hogy a helyi és a környékbeli lakosok az odahaza felnevelt baromfijukat bevigyék oda, majd pedig a 12 millió forintból megépített  vágóponton főállásban dolgozó négy alkalmazott valamelyike kétszázötven forintért levágja a szárnyast.

Ez nem egy közpénzen működő hobbifarm, hanem egy olyan önkormányzati kézen lévő gazdaság, amely bevételt hoz a nagyközségünk konyhájára – fogalmazott Bán György, Tiszadob polgármestere, aki állítását számokkal is alátámasztotta: a farm tavaly 8,1 millió forintos hasznot generált, az idén augusztusig pedig 5,2 millió forint
nyereséget realizáltak, amit vissza is forgattak a vágópont megépítésébe.

Büszkék lehetünk arra, hogy nálunk az országos átlag alatt van a munkanélküliség, az 1800 munkaképes tiszadobi közül csak 4,2 százalék nem dolgozik semmilyen formában – emelte ki a nagyközség első embere.

Forrás: Tiszadob.hu

A címlapról ajánljuk