12 év fegyházbüntetés vár a Tiszavasvári pedofilra

2016-09-21 23:22

  A Debreceni Ítélőtábla szeptember 21-én helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét és 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a Tiszavasvári pedofilt. A vádlott, N. Viktor és családja 2012-ben ismerkedett meg Tiszavasváriban a gyermekkorú sértett családjával. Egyre szorosabb baráti kapcsolat alakult ki a két család között. Rendszeresen jártak egymáshoz családi, baráti összejövetelekre. A sértett szülei többször elengedték a sértettet a vádlottal kézilabda meccsre vagy egy
telephelyre az azt őrző kutyákat megetetni.

2013 év végén vagy 2014 elején egy ilyen alkalommal a telephelyen
a vádlott azt kérte a sértett kislánytól, hogy a nemi szervét mutassa meg. Ez később többször is előfordult.

A gyermek a kérésnek eleget tett, a vádlott pedig önkielégítést végzett, majd egy alkalommal a sértett orálisan elégítette ki a vádlottat. A sértett tanulmányi eredménye az események hatására romlani kezdett, magatartása megváltozott. Erre figyeltek fel a szülők és a kislányt iskolapszichológushoz vitték, aki a gyermekkel történteket 2016 januárjában feltárta, majd az édesapa feljelentést tett. 2014 októberében a vádlott egy ilyen alkalommal, telefonjával fényképet is készített a gyermekről, amely kifejezetten a nemi vágy felkeltésére irányuló módon ábrázolta a sértettet. 2014 júliusában a vádlott unokatestvére kisfiának nemi szervét fogdosta egy családi összejövetelen, miközben a családtagok a teraszon beszélgettek. A gyermekkorú sértett kislány sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt a rendőrök őrizetbe vették a vádlottat, ennek híre terjedt az ismerősök között. Ezt hallotta meg a sértett kisfiú édesanyja, aki 2015 februárjában erről beszélgetett a fiával.

Illusztráció (c)

A kisfiú elmondta a vele történteket. Az édesanya ezt követően feljelentést tette a rendőrségen. A vádlott beismerte a bűncselekmények elkövetését.
Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2016 márciusában N. Viktor vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette és gyermekpornográfia bűntette miatt 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban büntetése kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes
szabadságra. Az ítélet ellen akkor az ügyész súlyosításért, a védő enyhítésért fellebbezett.

Forrás:civishir.hu


A rovat további cikkei
  • TOP összegek - Pályáztak, nyertek, fejlesztenek

    A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) 89,3 milliárd forintos forráskeret jut megyénkre. Az augusztus végi adatok szerint a fejlesztési források 66 százalékára, mintegy 58,8 milliárd forintra hirdettek nyerteseket, a rendelkezésre álló forrás 51 százalékára, 45,8 milliárd forintra már megkötötték a szerződéseket a pályázókkal, az összes forrásból 36 milliárd forintot pedig ki is fizettek a sikeres pályázóknak. Az eddig beérkezett 633 pályázat közül 346 kap támogatást.

  • Kerékpárokat loptak Tiszalökön

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást B. István 59 éves és K. József 45 éves tiszalöki lakosok ellen. A férfiak 2017. szeptember 19-én a tiszalöki vasútállomásról megpróbáltak ellopni egy lezárt állapotú kerékpárt, de a vasútőr megzavarta őket, így elmenekültek a helyszínről.

  • Tűz volt az égetőben

      Kigyulladt egy olajhűtésű szivattyú csütörtökön délután Tiszavasváriban, a Kabay János utca egyik telephelyén közölte a Katasztrófavédelem. A város önkormányzati, a nyíregyházi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók két habsugárral és két kézi tűzoltó készülékekkel oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.Közélet »

Tűz volt az égetőben

  Kigyulladt egy olajhűtésű szivattyú csütörtökön délután Tiszavasváriban, a Kabay János utca egyik telephelyén közölte a Katasztrófavédelem. A város önkormányzati, a nyíregyházi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók két habsugárral és két kézi tűzoltó készülékekkel oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kultúra »

Rekord évet zárt a Szentmihályi Gyógyfürdő

  Hivatalosan vasárnapig tartott nyitva a közelmúltban hullámmedencével is bővült Szentmihályi Gyógyfürdő és Strandfürdő Tiszavasváriban, a hétvégi lehűlés miatt azonban gyakorlatilag szombaton zárta a szezont a város strandja. Volosinóczki Béla, a cég ügyvezetője a borús idő ellenére is derűsen újságolta, hogy minden korábbinál sikeresebb, látogatottabb volt az idei nyaruk.


Gazdaság »

TOP összegek - Pályáztak, nyertek, fejlesztenek

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) 89,3 milliárd forintos forráskeret jut megyénkre. Az augusztus végi adatok szerint a fejlesztési források 66 százalékára, mintegy 58,8 milliárd forintra hirdettek nyerteseket, a rendelkezésre álló forrás 51 százalékára, 45,8 milliárd forintra már megkötötték a szerződéseket a pályázókkal, az összes forrásból 36 milliárd forintot pedig ki is fizettek a sikeres pályázóknak. Az eddig beérkezett 633 pályázat közül 346 kap támogatást.

Sport »

Tanuszoda - Egy karcsapással közelebb

  A Magyar Közlöny 2017. június 2-i számából kiderül: a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemének keretében összesen 65 településen épül tanuszoda vagy tornaterem, illetve történik tanterem fejlesztés. A tanuszoda fejlesztések előfeltétele, hogy az érintett önkormányzatok a fejlesztés helyszínéül szolgáló ingatlanokat ingyenesen az állam tulajdonába adják.Ezt már olvasta?

Újra termel a vágóhíd

Elolvasom »