Immár nemcsak a földszinten, hanem az újonnan átadott, emeleti szárnyban is dolgoznak a gépek a tiszaeszlári varrodában, ahol a napokban tett látogatást a munkaadó Huber-Ék Kft. ügyvezető igazgatója, Huber Tímea, valamint az épületet bérbeadó helyi önkormányzat első embere, Nagy Tibor polgármester írja a Kelet-Magyarország.

Örömmel fogadtuk az újabb munkahelyteremtő beruházást, hiszen a cég sok eszlári és környékbeli asszonynak ad munkát napi 8 órában, messze jobb fizetésért, mintha közmunkában dolgoznának.

Tavaly 10 fővel indult a varroda, a dolgozók száma hamarosan megduplázódott, a bővítés révén pedig további 10–15 szorgos, ügyes alkalmazott ülhet varrógép mögé – mondta a településvezető, aki bízik benne, kellően motiváló lesz az eszlári asszonyok számára, hogy helyben és a nyílt munkaerőpiacon juthatnak jó kenyérkeresethez.
Divatos gyermekruhák, kis cipők, rugdalódzók, sapkák, nadrágok kerülnek ki az eszlári asszonyok keze alól - © Fotó: Önkormányzat

– A jelentkezők próbavarráson vesznek részt. Ha megfelelnek, kezdhetik is a teljesítménybéres munkavégzést a javarészt szervomotoros, programozható, modern gépeknél. Cégünk osztrák megrendelésre készít gyermekruhákat, melyek végül Németországban és Ausztriában találnak gazdára webáruházon keresztül. A budapesti szabászatban kiszabjuk az anyagokat, leszállítjuk a tiszaeszlári varrodába, ahol megszületnek a csodaszép, minőségi kis cipők, rugdalódzók, body-k, sapkák, nadrágok – vázolta fel a termelési folyamatot Huber Tímea.

– Bőven van megrendelésünk, a géppark is adott, már csak az elegendő munkaerő hiányzik. Bár a varrás tipikusan női szakma, férfiak is bátran bizonyíthatnak nálunk, ha elég tehetségesek, és fel tudják venni a versenyt a hölgyekkel! – tette hozzá mosolyogva az ügyvezető.

Forrás:KM

A címlapról ajánljuk