Elvarratlan Eszlári szálak: hiányzik a munkaerő, új dolgozókat keresnek

2016-09-26 21:04

  Immár nemcsak a földszinten, hanem az újonnan átadott, emeleti szárnyban is dolgoznak a gépek a tiszaeszlári varrodában, ahol a napokban tett látogatást a munkaadó Huber-Ék Kft. ügyvezető igazgatója, Huber Tímea, valamint az épületet bérbeadó helyi önkormányzat első embere, Nagy Tibor polgármester írja a Kelet-Magyarország.

Örömmel fogadtuk az újabb munkahelyteremtő beruházást, hiszen a cég sok eszlári és környékbeli asszonynak ad munkát napi 8 órában, messze jobb fizetésért, mintha közmunkában dolgoznának.

Tavaly 10 fővel indult a varroda, a dolgozók száma hamarosan megduplázódott, a bővítés révén pedig további 10–15 szorgos, ügyes alkalmazott ülhet varrógép mögé – mondta a településvezető, aki bízik benne, kellően motiváló lesz az eszlári asszonyok számára, hogy helyben és a nyílt munkaerőpiacon juthatnak jó kenyérkeresethez.
Divatos gyermekruhák, kis cipők, rugdalódzók, sapkák, nadrágok kerülnek ki az eszlári asszonyok keze alól - © Fotó: Önkormányzat

– A jelentkezők próbavarráson vesznek részt. Ha megfelelnek, kezdhetik is a teljesítménybéres munkavégzést a javarészt szervomotoros, programozható, modern gépeknél. Cégünk osztrák megrendelésre készít gyermekruhákat, melyek végül Németországban és Ausztriában találnak gazdára webáruházon keresztül. A budapesti szabászatban kiszabjuk az anyagokat, leszállítjuk a tiszaeszlári varrodába, ahol megszületnek a csodaszép, minőségi kis cipők, rugdalódzók, body-k, sapkák, nadrágok – vázolta fel a termelési folyamatot Huber Tímea.

– Bőven van megrendelésünk, a géppark is adott, már csak az elegendő munkaerő hiányzik. Bár a varrás tipikusan női szakma, férfiak is bátran bizonyíthatnak nálunk, ha elég tehetségesek, és fel tudják venni a versenyt a hölgyekkel! – tette hozzá mosolyogva az ügyvezető.

Forrás:KM


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Fiatal gazdák fóruma a Malifer Rendezvényházban

Elolvasom »