Elvarratlan Eszlári szálak: hiányzik a munkaerő, új dolgozókat keresnek

2016-09-26 21:04

  Immár nemcsak a földszinten, hanem az újonnan átadott, emeleti szárnyban is dolgoznak a gépek a tiszaeszlári varrodában, ahol a napokban tett látogatást a munkaadó Huber-Ék Kft. ügyvezető igazgatója, Huber Tímea, valamint az épületet bérbeadó helyi önkormányzat első embere, Nagy Tibor polgármester írja a Kelet-Magyarország.

Örömmel fogadtuk az újabb munkahelyteremtő beruházást, hiszen a cég sok eszlári és környékbeli asszonynak ad munkát napi 8 órában, messze jobb fizetésért, mintha közmunkában dolgoznának.

Tavaly 10 fővel indult a varroda, a dolgozók száma hamarosan megduplázódott, a bővítés révén pedig további 10–15 szorgos, ügyes alkalmazott ülhet varrógép mögé – mondta a településvezető, aki bízik benne, kellően motiváló lesz az eszlári asszonyok számára, hogy helyben és a nyílt munkaerőpiacon juthatnak jó kenyérkeresethez.
Divatos gyermekruhák, kis cipők, rugdalódzók, sapkák, nadrágok kerülnek ki az eszlári asszonyok keze alól - © Fotó: Önkormányzat

– A jelentkezők próbavarráson vesznek részt. Ha megfelelnek, kezdhetik is a teljesítménybéres munkavégzést a javarészt szervomotoros, programozható, modern gépeknél. Cégünk osztrák megrendelésre készít gyermekruhákat, melyek végül Németországban és Ausztriában találnak gazdára webáruházon keresztül. A budapesti szabászatban kiszabjuk az anyagokat, leszállítjuk a tiszaeszlári varrodába, ahol megszületnek a csodaszép, minőségi kis cipők, rugdalódzók, body-k, sapkák, nadrágok – vázolta fel a termelési folyamatot Huber Tímea.

– Bőven van megrendelésünk, a géppark is adott, már csak az elegendő munkaerő hiányzik. Bár a varrás tipikusan női szakma, férfiak is bátran bizonyíthatnak nálunk, ha elég tehetségesek, és fel tudják venni a versenyt a hölgyekkel! – tette hozzá mosolyogva az ügyvezető.

Forrás:KM


A rovat további cikkei
  • Kerékpárokat loptak Tiszalökön

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást B. István 59 éves és K. József 45 éves tiszalöki lakosok ellen. A férfiak 2017. szeptember 19-én a tiszalöki vasútállomásról megpróbáltak ellopni egy lezárt állapotú kerékpárt, de a vasútőr megzavarta őket, így elmenekültek a helyszínről.

  • Tűz volt az égetőben

      Kigyulladt egy olajhűtésű szivattyú csütörtökön délután Tiszavasváriban, a Kabay János utca egyik telephelyén közölte a Katasztrófavédelem. A város önkormányzati, a nyíregyházi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók két habsugárral és két kézi tűzoltó készülékekkel oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

  • Takarékok - egységben az erő

      Versenyképesség, mérethatékonyság, egységes, korszerű termékek és informatika – ezek a kulcsszavai azoknak a stratégiai döntéseknek, amelyek a szövetkezeti hitelintézeti szektor, a Takarék Csoport átalakításáról születtek a közelmúltban. Az országban működő 51 takarékszövetkezet egyesüléséből várhatóan 12 regionális központú, tőkéjében erős, stabil és hatékonyan működő szövetkezet jön létre az év végére. A fúziónak köszönhetően hamarosan megalakul a Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét teljes mértékben lefedő Tiszántúli Takarékszövetkezet, mely négy szövetkezet (Hajdú, Főnix, Szabolcs és a Kelet) összeolvadásával jöhet létre.Az erről szóló megállapodást a közelmúltben írták alá az érintett takarékszövetkezetek vezetői.Közélet »

Tűz volt az égetőben

  Kigyulladt egy olajhűtésű szivattyú csütörtökön délután Tiszavasváriban, a Kabay János utca egyik telephelyén közölte a Katasztrófavédelem. A város önkormányzati, a nyíregyházi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók két habsugárral és két kézi tűzoltó készülékekkel oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kultúra »

Rekord évet zárt a Szentmihályi Gyógyfürdő

  Hivatalosan vasárnapig tartott nyitva a közelmúltban hullámmedencével is bővült Szentmihályi Gyógyfürdő és Strandfürdő Tiszavasváriban, a hétvégi lehűlés miatt azonban gyakorlatilag szombaton zárta a szezont a város strandja. Volosinóczki Béla, a cég ügyvezetője a borús idő ellenére is derűsen újságolta, hogy minden korábbinál sikeresebb, látogatottabb volt az idei nyaruk.


Gazdaság »

Takarékok - egységben az erő

  Versenyképesség, mérethatékonyság, egységes, korszerű termékek és informatika – ezek a kulcsszavai azoknak a stratégiai döntéseknek, amelyek a szövetkezeti hitelintézeti szektor, a Takarék Csoport átalakításáról születtek a közelmúltban. Az országban működő 51 takarékszövetkezet egyesüléséből várhatóan 12 regionális központú, tőkéjében erős, stabil és hatékonyan működő szövetkezet jön létre az év végére. A fúziónak köszönhetően hamarosan megalakul a Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét teljes mértékben lefedő Tiszántúli Takarékszövetkezet, mely négy szövetkezet (Hajdú, Főnix, Szabolcs és a Kelet) összeolvadásával jöhet létre.Az erről szóló megállapodást a közelmúltben írták alá az érintett takarékszövetkezetek vezetői.

Sport »

Tanuszoda - Egy karcsapással közelebb

  A Magyar Közlöny 2017. június 2-i számából kiderül: a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemének keretében összesen 65 településen épül tanuszoda vagy tornaterem, illetve történik tanterem fejlesztés. A tanuszoda fejlesztések előfeltétele, hogy az érintett önkormányzatok a fejlesztés helyszínéül szolgáló ingatlanokat ingyenesen az állam tulajdonába adják.Ezt már olvasta?

Razzia az M3-as autópályán

Elolvasom »