Bár sokan kritizálják a jelenlegi kormány politikát, amely szerint csak a "párthű" városok kaphatnak hathatós állami segítséget, ez az állítás ismét megdölni látszik. Legalább is ezt támasztja alá az a pénteki bejelentés, amely szerint a köztudottan baloldali Nyírbátorban újabb 400 munkahely jöhet létre. A kormány 858 millió forinttal támogatja a családi tulajdonban lévő német Rosenberger cég 3,1 milliárd forint értékű, zöldmezős, nyírbátori beruházását - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken, sajtótájékoztatón Budapesten.

Tegyük hozzá gyorsan a választás nem véletlen, hiszen a nyírségi város, bár 2010 óta "ellenszélben" kénytelen dolgozni, de az ottani vezetők nem igazán azzal foglalkoznak, hogy ki vezeti az országot hanem, hogy újabb munkahelyek teremtésével helyben tartsák az embereket. Ez a jelek szerint sikeres hiszen megye egyik legerősebb gazdasági centrumává fejlődött Nyírbátor az évek során. Az elmúlt másfél évtized következetes gazdaságfejlesztéseinek eredményeként a nyírbátori ipari park mára szinte teljesen megtelt, és több ezer embernek ad biztos megélhetést.

Közös fotó a pénteki sajtótájékoztatón Budapesten. Mindenki elfért (C) Forrás: Máté Antal FACEBOOK


Az autóipari alkatrészeket gyártó üzemben 400 új munkahely jön létre a nagyobb munkanélküliséggel sújtott keleti országrészben, és tovább növekszik az autóipar országos súlya a foglalkoztatásban és a GDP-n belül. A miniszter tájékoztatása szerint az idén az első hét hónapban újabb négy százalékos növekedést ért el, több mint 151 ezer munkavállalót foglalkoztat, 4,5 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában.


Szijjártó kiemelte, hogy a Rosenberger cégnél napi rutin a technológiai fejlesztés, a német családi vállalat 7 ezernél is több munkavállalót foglalkoztat világszerte, tavaly árbevételét 15 százalékkal növelte, több mint 800 millió euróra. Papp Francisco, a Rosenberger Magyarország Kft. ügyvezetője elmondta, a versenyképesség megőrzése, javítása érdekében folyamatosan fejlesztenek a vállalatnál, világszínvonalú technológiával, jelentős gépparkkal rendelkeznek.

A cég tájékoztatása szerint a Rosenberger Magyarország Kft. 1998. februárban alakult, jelenlegi székhelye és gyártási helyszíne Jászárokszálláson található. A nyírbátori beruházás során 8 ezer négyzetméter új üzemet építenek, amelyen 6 ezer négyzetméter csarnok, ezer négyzetméter raktár és ezer négyzetméter iroda és szociális helyiség lesz. Gyártósori gépeket, berendezéseket, optikai és digitális mérőeszközöket állítanak munkába.

Forrás: Index

A címlapról ajánljuk