Tábornoki kinevezést kapott Dányi Béla

2016-10-22 10:43

  Áder János, Magyarország köztársasági elnöke – a belügyminiszter előterjesztésére – kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül október huszonharmadikai hatállyal kinevezte tűzoltó dandártábornokká Dányi Béla tűzoltó ezredest, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjét. A tábornok az erről szóló dokumentumokat október tizenkilencedikén vette át a Sándor-palotában. A köztársasági elnök rezidenciáján Dányi Bélán kívül még öten vettek át tábornoki kinevezést.

Dányi Béla 1980-ban a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskolán híradástechnikai üzemmérnöki oklevelet, 2001-ben a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen haditechnikai menedzser és katonai kommunikációs rendszerszervező diplomát
szerzett. A rendészeti szakvizsgát 2004-ben, a rendészeti vezetővé képző tanfolyamot 2005-ben végezte el, majd 2009-ben megszerezte a katasztrófavédelmi-polgári védelmi szervező szakképesítést.

(c) MTI Fotó: Bruzák Noémi
 
Katonai főiskolai tanulmányai végeztével a Magyar Honvédség hivatásos állományában teljesített szolgálatot különböző beosztásokban. 2000. szeptember elsején került a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába kiemelt főelőadóként, majd 2003 szeptemberétől először Tiszavasváriban, majd Nyíregyházán vezette a polgári védelmi kirendeltséget. 2006. szeptember elsejétől megbízottként, majd 2007 januárjától kinevezett vezetőként látta el a megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettesi feladatokat. 2015. július 15-étől irányítja a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkáját.
 
A tábornok több rendkívüli esemény felszámolásában vállalt szerepet és végzett példaértékű munkát, így például részt vett 2001-ben a tiszai ciánszennyezés, majd a beregi térséget gyakorlatilag teljesen elöntő tiszai árvíz, és a 2013-as rendkívüli időjárás miatt kialakult veszélyhelyzetek következményeinek felszámolásában, a védekezés, az újjáépítés helyszíni irányításában.Legmagasabb kitüntetése a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje katonai tagozata, amelyet tavaly márciusban vehetett át.

Forrás:Katasztrófavédelem


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Halszállító kamion balesete a 36-os főúton

Elolvasom »