Tábornoki kinevezést kapott Dányi Béla

2016-10-22 10:43

  Áder János, Magyarország köztársasági elnöke – a belügyminiszter előterjesztésére – kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül október huszonharmadikai hatállyal kinevezte tűzoltó dandártábornokká Dányi Béla tűzoltó ezredest, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjét. A tábornok az erről szóló dokumentumokat október tizenkilencedikén vette át a Sándor-palotában. A köztársasági elnök rezidenciáján Dányi Bélán kívül még öten vettek át tábornoki kinevezést.

Dányi Béla 1980-ban a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskolán híradástechnikai üzemmérnöki oklevelet, 2001-ben a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen haditechnikai menedzser és katonai kommunikációs rendszerszervező diplomát
szerzett. A rendészeti szakvizsgát 2004-ben, a rendészeti vezetővé képző tanfolyamot 2005-ben végezte el, majd 2009-ben megszerezte a katasztrófavédelmi-polgári védelmi szervező szakképesítést.

(c) MTI Fotó: Bruzák Noémi
 
Katonai főiskolai tanulmányai végeztével a Magyar Honvédség hivatásos állományában teljesített szolgálatot különböző beosztásokban. 2000. szeptember elsején került a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába kiemelt főelőadóként, majd 2003 szeptemberétől először Tiszavasváriban, majd Nyíregyházán vezette a polgári védelmi kirendeltséget. 2006. szeptember elsejétől megbízottként, majd 2007 januárjától kinevezett vezetőként látta el a megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettesi feladatokat. 2015. július 15-étől irányítja a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkáját.
 
A tábornok több rendkívüli esemény felszámolásában vállalt szerepet és végzett példaértékű munkát, így például részt vett 2001-ben a tiszai ciánszennyezés, majd a beregi térséget gyakorlatilag teljesen elöntő tiszai árvíz, és a 2013-as rendkívüli időjárás miatt kialakult veszélyhelyzetek következményeinek felszámolásában, a védekezés, az újjáépítés helyszíni irányításában.Legmagasabb kitüntetése a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje katonai tagozata, amelyet tavaly márciusban vehetett át.

Forrás:Katasztrófavédelem


A rovat további cikkei
  • TOP összegek - Pályáztak, nyertek, fejlesztenek

    A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) 89,3 milliárd forintos forráskeret jut megyénkre. Az augusztus végi adatok szerint a fejlesztési források 66 százalékára, mintegy 58,8 milliárd forintra hirdettek nyerteseket, a rendelkezésre álló forrás 51 százalékára, 45,8 milliárd forintra már megkötötték a szerződéseket a pályázókkal, az összes forrásból 36 milliárd forintot pedig ki is fizettek a sikeres pályázóknak. Az eddig beérkezett 633 pályázat közül 346 kap támogatást.

  • Kerékpárokat loptak Tiszalökön

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást B. István 59 éves és K. József 45 éves tiszalöki lakosok ellen. A férfiak 2017. szeptember 19-én a tiszalöki vasútállomásról megpróbáltak ellopni egy lezárt állapotú kerékpárt, de a vasútőr megzavarta őket, így elmenekültek a helyszínről.

  • Tűz volt az égetőben

      Kigyulladt egy olajhűtésű szivattyú csütörtökön délután Tiszavasváriban, a Kabay János utca egyik telephelyén közölte a Katasztrófavédelem. A város önkormányzati, a nyíregyházi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók két habsugárral és két kézi tűzoltó készülékekkel oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.Közélet »

Tűz volt az égetőben

  Kigyulladt egy olajhűtésű szivattyú csütörtökön délután Tiszavasváriban, a Kabay János utca egyik telephelyén közölte a Katasztrófavédelem. A város önkormányzati, a nyíregyházi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók két habsugárral és két kézi tűzoltó készülékekkel oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kultúra »

Rekord évet zárt a Szentmihályi Gyógyfürdő

  Hivatalosan vasárnapig tartott nyitva a közelmúltban hullámmedencével is bővült Szentmihályi Gyógyfürdő és Strandfürdő Tiszavasváriban, a hétvégi lehűlés miatt azonban gyakorlatilag szombaton zárta a szezont a város strandja. Volosinóczki Béla, a cég ügyvezetője a borús idő ellenére is derűsen újságolta, hogy minden korábbinál sikeresebb, látogatottabb volt az idei nyaruk.


Gazdaság »

TOP összegek - Pályáztak, nyertek, fejlesztenek

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) 89,3 milliárd forintos forráskeret jut megyénkre. Az augusztus végi adatok szerint a fejlesztési források 66 százalékára, mintegy 58,8 milliárd forintra hirdettek nyerteseket, a rendelkezésre álló forrás 51 százalékára, 45,8 milliárd forintra már megkötötték a szerződéseket a pályázókkal, az összes forrásból 36 milliárd forintot pedig ki is fizettek a sikeres pályázóknak. Az eddig beérkezett 633 pályázat közül 346 kap támogatást.

Sport »

Tanuszoda - Egy karcsapással közelebb

  A Magyar Közlöny 2017. június 2-i számából kiderül: a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemének keretében összesen 65 településen épül tanuszoda vagy tornaterem, illetve történik tanterem fejlesztés. A tanuszoda fejlesztések előfeltétele, hogy az érintett önkormányzatok a fejlesztés helyszínéül szolgáló ingatlanokat ingyenesen az állam tulajdonába adják.Ezt már olvasta?

Újra termel a vágóhíd

Elolvasom »