A tiszadadai önkormányzat is segít Rubint Réka pártfogoltján

2016-10-27 20:52

  Rubint Réka, a népszerű személyi edző, a fitnesz-edzésprogramok szerzője hétfőn Tiszadadára látogatott. Nem egyedül érkezett, magával hozta a községből elszármazott, az elmúlt években hajléktalanként élő 57 esztendős Makula Józsefet, aki tíz év után ismét átölelhette az édesanyját.Rubint Réka az egyik szentendrei bevásárlóközpontnál figyelt fel a hajléktalan férfira, akit kedvesnek és jó embernek ismert meg.

Józsi bácsi soha nem kért semmit, nem erőszakoskodott, nem követelődzött, amit kapott, azért hálás volt. Mindig segítőkész és illedelmes volt, úgy a vásárlókkal, mint a bolt dolgozóival, nem véletlen, hogy a boltosok hosszasan búcsúztatták hétfőn délelőtt.

Makula Józsefet a hazatéréskor Mizser Zsolt, Tiszadada polgármestere is fogadta.(c) Fotó:Facebook

Rubint Réka a következőket írta a közösségi oldalán: „Józsi bácsinak egyetlen álma volt. Nem pénz, hatalom, autó, utazás, ház, hanem az, hogy viszontlássa és átölelhesse az édesanyját. Boldog vagyok, hogy részese lehettem ezeknek a megható pillanatoknak, mert az élet úgy hozta, hogy segíthettem. Bárhogyan is alakul ezután Józsi bácsi élete, egy biztos: egy álom, amit a szíve mélyén dédelgetett, valóra vált. Soha nem tudhatjuk, mit hoz az élet, de a szeretet és az összefogás csodákra képes! Apró mozzanatok ezek, mégis életek múlhatnak rajta!”Rubint Rékát és Makula Józsefet a hazatéréskor Mizser Zsolt, Tiszadada polgármestere is fogadta. A település első embere így mesélt lapunknak a történtekről: – Mikor Rubint Réka megkeresett azzal a tervével, hogy hazahozná az édesanyjához Józsi bácsit, természetesen felajánlottam az önkormányzat segítségét. Most egyelőre itt marad a halmozottan hátrányos helyzetű családjánál, az önkormányzat pedig megpróbálja a közmunkaprogramban foglalkoztatni – mondta el érdeklődésünkre a település vezetője.


(c) Fotó:Facebook

– Réka megígérte, hogy elküldi majd Józsi bácsi papírjait, mi pedig regisztráltatjuk a munkaügyi központban. Az ismert személyi edző 40 mázsa fát is vásárolt a nehéz sorsú család számára, hazatérése előtt tisztálkodni és frizurát csináltatni is elvitte Józsi bácsit, valamint tiszta ruhával is ellátta a volt szentendrei hajléktalant.

Forrás:KM


A rovat további cikkei
  • Kerékpárokat loptak Tiszalökön

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást B. István 59 éves és K. József 45 éves tiszalöki lakosok ellen. A férfiak 2017. szeptember 19-én a tiszalöki vasútállomásról megpróbáltak ellopni egy lezárt állapotú kerékpárt, de a vasútőr megzavarta őket, így elmenekültek a helyszínről.

  • Tűz volt az égetőben

      Kigyulladt egy olajhűtésű szivattyú csütörtökön délután Tiszavasváriban, a Kabay János utca egyik telephelyén közölte a Katasztrófavédelem. A város önkormányzati, a nyíregyházi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók két habsugárral és két kézi tűzoltó készülékekkel oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

  • Takarékok - egységben az erő

      Versenyképesség, mérethatékonyság, egységes, korszerű termékek és informatika – ezek a kulcsszavai azoknak a stratégiai döntéseknek, amelyek a szövetkezeti hitelintézeti szektor, a Takarék Csoport átalakításáról születtek a közelmúltban. Az országban működő 51 takarékszövetkezet egyesüléséből várhatóan 12 regionális központú, tőkéjében erős, stabil és hatékonyan működő szövetkezet jön létre az év végére. A fúziónak köszönhetően hamarosan megalakul a Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét teljes mértékben lefedő Tiszántúli Takarékszövetkezet, mely négy szövetkezet (Hajdú, Főnix, Szabolcs és a Kelet) összeolvadásával jöhet létre.Az erről szóló megállapodást a közelmúltben írták alá az érintett takarékszövetkezetek vezetői.Közélet »

Tűz volt az égetőben

  Kigyulladt egy olajhűtésű szivattyú csütörtökön délután Tiszavasváriban, a Kabay János utca egyik telephelyén közölte a Katasztrófavédelem. A város önkormányzati, a nyíregyházi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók két habsugárral és két kézi tűzoltó készülékekkel oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kultúra »

Rekord évet zárt a Szentmihályi Gyógyfürdő

  Hivatalosan vasárnapig tartott nyitva a közelmúltban hullámmedencével is bővült Szentmihályi Gyógyfürdő és Strandfürdő Tiszavasváriban, a hétvégi lehűlés miatt azonban gyakorlatilag szombaton zárta a szezont a város strandja. Volosinóczki Béla, a cég ügyvezetője a borús idő ellenére is derűsen újságolta, hogy minden korábbinál sikeresebb, látogatottabb volt az idei nyaruk.


Gazdaság »

Takarékok - egységben az erő

  Versenyképesség, mérethatékonyság, egységes, korszerű termékek és informatika – ezek a kulcsszavai azoknak a stratégiai döntéseknek, amelyek a szövetkezeti hitelintézeti szektor, a Takarék Csoport átalakításáról születtek a közelmúltban. Az országban működő 51 takarékszövetkezet egyesüléséből várhatóan 12 regionális központú, tőkéjében erős, stabil és hatékonyan működő szövetkezet jön létre az év végére. A fúziónak köszönhetően hamarosan megalakul a Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét teljes mértékben lefedő Tiszántúli Takarékszövetkezet, mely négy szövetkezet (Hajdú, Főnix, Szabolcs és a Kelet) összeolvadásával jöhet létre.Az erről szóló megállapodást a közelmúltben írták alá az érintett takarékszövetkezetek vezetői.

Sport »

Tanuszoda - Egy karcsapással közelebb

  A Magyar Közlöny 2017. június 2-i számából kiderül: a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemének keretében összesen 65 településen épül tanuszoda vagy tornaterem, illetve történik tanterem fejlesztés. A tanuszoda fejlesztések előfeltétele, hogy az érintett önkormányzatok a fejlesztés helyszínéül szolgáló ingatlanokat ingyenesen az állam tulajdonába adják.Ezt már olvasta?

Razzia az M3-as autópályán

Elolvasom »