Rubint Réka, a népszerű személyi edző, a fitnesz-edzésprogramok szerzője hétfőn Tiszadadára látogatott. Nem egyedül érkezett, magával hozta a községből elszármazott, az elmúlt években hajléktalanként élő 57 esztendős Makula Józsefet, aki tíz év után ismét átölelhette az édesanyját.Rubint Réka az egyik szentendrei bevásárlóközpontnál figyelt fel a hajléktalan férfira, akit kedvesnek és jó embernek ismert meg.

Józsi bácsi soha nem kért semmit, nem erőszakoskodott, nem követelődzött, amit kapott, azért hálás volt. Mindig segítőkész és illedelmes volt, úgy a vásárlókkal, mint a bolt dolgozóival, nem véletlen, hogy a boltosok hosszasan búcsúztatták hétfőn délelőtt.

Makula Józsefet a hazatéréskor Mizser Zsolt, Tiszadada polgármestere is fogadta.(c) Fotó:Facebook

Rubint Réka a következőket írta a közösségi oldalán: „Józsi bácsinak egyetlen álma volt. Nem pénz, hatalom, autó, utazás, ház, hanem az, hogy viszontlássa és átölelhesse az édesanyját. Boldog vagyok, hogy részese lehettem ezeknek a megható pillanatoknak, mert az élet úgy hozta, hogy segíthettem. Bárhogyan is alakul ezután Józsi bácsi élete, egy biztos: egy álom, amit a szíve mélyén dédelgetett, valóra vált. Soha nem tudhatjuk, mit hoz az élet, de a szeretet és az összefogás csodákra képes! Apró mozzanatok ezek, mégis életek múlhatnak rajta!”Rubint Rékát és Makula Józsefet a hazatéréskor Mizser Zsolt, Tiszadada polgármestere is fogadta. A település első embere így mesélt lapunknak a történtekről: – Mikor Rubint Réka megkeresett azzal a tervével, hogy hazahozná az édesanyjához Józsi bácsit, természetesen felajánlottam az önkormányzat segítségét. Most egyelőre itt marad a halmozottan hátrányos helyzetű családjánál, az önkormányzat pedig megpróbálja a közmunkaprogramban foglalkoztatni – mondta el érdeklődésünkre a település vezetője.


(c) Fotó:Facebook

– Réka megígérte, hogy elküldi majd Józsi bácsi papírjait, mi pedig regisztráltatjuk a munkaügyi központban. Az ismert személyi edző 40 mázsa fát is vásárolt a nehéz sorsú család számára, hazatérése előtt tisztálkodni és frizurát csináltatni is elvitte Józsi bácsit, valamint tiszta ruhával is ellátta a volt szentendrei hajléktalant.

Forrás:KM

A címlapról ajánljuk