A tiszadadai önkormányzat is segít Rubint Réka pártfogoltján

2016-10-27 20:52

  Rubint Réka, a népszerű személyi edző, a fitnesz-edzésprogramok szerzője hétfőn Tiszadadára látogatott. Nem egyedül érkezett, magával hozta a községből elszármazott, az elmúlt években hajléktalanként élő 57 esztendős Makula Józsefet, aki tíz év után ismét átölelhette az édesanyját.Rubint Réka az egyik szentendrei bevásárlóközpontnál figyelt fel a hajléktalan férfira, akit kedvesnek és jó embernek ismert meg.

Józsi bácsi soha nem kért semmit, nem erőszakoskodott, nem követelődzött, amit kapott, azért hálás volt. Mindig segítőkész és illedelmes volt, úgy a vásárlókkal, mint a bolt dolgozóival, nem véletlen, hogy a boltosok hosszasan búcsúztatták hétfőn délelőtt.

Makula Józsefet a hazatéréskor Mizser Zsolt, Tiszadada polgármestere is fogadta.(c) Fotó:Facebook

Rubint Réka a következőket írta a közösségi oldalán: „Józsi bácsinak egyetlen álma volt. Nem pénz, hatalom, autó, utazás, ház, hanem az, hogy viszontlássa és átölelhesse az édesanyját. Boldog vagyok, hogy részese lehettem ezeknek a megható pillanatoknak, mert az élet úgy hozta, hogy segíthettem. Bárhogyan is alakul ezután Józsi bácsi élete, egy biztos: egy álom, amit a szíve mélyén dédelgetett, valóra vált. Soha nem tudhatjuk, mit hoz az élet, de a szeretet és az összefogás csodákra képes! Apró mozzanatok ezek, mégis életek múlhatnak rajta!”Rubint Rékát és Makula Józsefet a hazatéréskor Mizser Zsolt, Tiszadada polgármestere is fogadta. A település első embere így mesélt lapunknak a történtekről: – Mikor Rubint Réka megkeresett azzal a tervével, hogy hazahozná az édesanyjához Józsi bácsit, természetesen felajánlottam az önkormányzat segítségét. Most egyelőre itt marad a halmozottan hátrányos helyzetű családjánál, az önkormányzat pedig megpróbálja a közmunkaprogramban foglalkoztatni – mondta el érdeklődésünkre a település vezetője.


(c) Fotó:Facebook

– Réka megígérte, hogy elküldi majd Józsi bácsi papírjait, mi pedig regisztráltatjuk a munkaügyi központban. Az ismert személyi edző 40 mázsa fát is vásárolt a nehéz sorsú család számára, hazatérése előtt tisztálkodni és frizurát csináltatni is elvitte Józsi bácsit, valamint tiszta ruhával is ellátta a volt szentendrei hajléktalant.

Forrás:KM


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Fiatal gazdák fóruma a Malifer Rendezvényházban

Elolvasom »