Ideiglenesen bezárták a lakótelepi óvodát mert életveszélyes

2016-10-27 22:41

  Életveszélyessé vált a gyári lakótelepen működő Varázsceruza Óvoda épülete, miután a szeptember végi csapadékos idő következtében újabb beázás jelentkezett a több, mint 30 éves épületen. A beázásnak köszönhetően az elektromos vezetékekből csöpögött a víz. Az intézményvezető október 10-től rendkívüli szünetet rendelt el, melyet fenntart az életveszélyesnek minősíthető állapot megszüntetéséig.

A gyerekeket a Fülemüle Zöld Óvoda tornaszobájában helyezték el ideiglenesen. A Varázsceruza Óvodában először 2014. év májusában történt beázás, amikor a víz több helyen is jelentkezett az épületen belül (falakba, folyosón lévő beépített szekrényekbe, a mosdók helyiségeiben az armatúrákba). 2015-ben szerencsésen alakult az időjárás, így az óvodában nem jelentkezett beázás. Az idei év február elején ismételten beázott az épület (kazánház, tornaszoba, gazdasági iroda, felnőtt WC, konyhai raktár).


Pályázati döntésre várva
Az Önkormányzat tájékoztatása szerint szerette volna az egész tetőt újraszigetelni 2014-ben, de a beadott pályázat nem kapott támogatást. 2016-ben ismét nyújtott be pályázatot a fenntartó, amelyben a tetőszigetelés felújítása is szerepel. Információink szerint a pályázat elbírálása a közeljövőben várható.

Hitelből fedezik

A beázás megszüntetésére az önkormányzat szakvéleményeket és árajánlatokat kért be szakemberektől. A szakvélemények mindegyike az egyetlen és azonnali megoldásnak a teljes tetőszigetelés javasolja, melynek becsült költsége 13 millió Ft. A csütörtöki testületi ülésen elhangzott: az önkormányzatnak szabad forrása nincs, de probléma megoldása nem tűrhet halasztást ezért a polgármester 13 millió Ft  hitel felvételét indítványozta. Az önkormányzat a későbbiekben az épület biztosításából és a Vis maior keretből szeretné kompenzálni (visszafizetni) a felvett hitel.

Forrás: Best Of


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Halszállító kamion balesete a 36-os főúton

Elolvasom »