Életveszélyessé vált a gyári lakótelepen működő Varázsceruza Óvoda épülete, miután a szeptember végi csapadékos idő következtében újabb beázás jelentkezett a több, mint 30 éves épületen. A beázásnak köszönhetően az elektromos vezetékekből csöpögött a víz. Az intézményvezető október 10-től rendkívüli szünetet rendelt el, melyet fenntart az életveszélyesnek minősíthető állapot megszüntetéséig.

A gyerekeket a Fülemüle Zöld Óvoda tornaszobájában helyezték el ideiglenesen. A Varázsceruza Óvodában először 2014. év májusában történt beázás, amikor a víz több helyen is jelentkezett az épületen belül (falakba, folyosón lévő beépített szekrényekbe, a mosdók helyiségeiben az armatúrákba). 2015-ben szerencsésen alakult az időjárás, így az óvodában nem jelentkezett beázás. Az idei év február elején ismételten beázott az épület (kazánház, tornaszoba, gazdasági iroda, felnőtt WC, konyhai raktár).


Pályázati döntésre várva
Az Önkormányzat tájékoztatása szerint szerette volna az egész tetőt újraszigetelni 2014-ben, de a beadott pályázat nem kapott támogatást. 2016-ben ismét nyújtott be pályázatot a fenntartó, amelyben a tetőszigetelés felújítása is szerepel. Információink szerint a pályázat elbírálása a közeljövőben várható.

Hitelből fedezik

A beázás megszüntetésére az önkormányzat szakvéleményeket és árajánlatokat kért be szakemberektől. A szakvélemények mindegyike az egyetlen és azonnali megoldásnak a teljes tetőszigetelés javasolja, melynek becsült költsége 13 millió Ft. A csütörtöki testületi ülésen elhangzott: az önkormányzatnak szabad forrása nincs, de probléma megoldása nem tűrhet halasztást ezért a polgármester 13 millió Ft  hitel felvételét indítványozta. Az önkormányzat a későbbiekben az épület biztosításából és a Vis maior keretből szeretné kompenzálni (visszafizetni) a felvett hitel.

Forrás: Best Of

A címlapról ajánljuk