Együttműködés kötött a Tiszalöki Börtön és a Magyar Vöröskereszt

2016-11-27 13:21

  A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szervezete és a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet együttműködési megállapodást írt alá a fogvatartottak reintegrációjának támogatása érdekében.

A két szervezet között fennálló szakmai kapcsolat – mind a fogvatartotti segélyezés, mind pedig a véradásszervezés megújítása területén – kiválóan működött az elmúlt években. Az együttműködési megállapodás megkötésével megerősítettük azokat a közös célokat, amelynek fókuszában a fogvatartottak társadalmi reintegrációja és az egészségvédelem áll.A megállapodást Gurály Edina Erzsébet megyei igazgató és Mészáros László intézetparancsnok írta alá.

Fotó: Tiszalöki Országos Bv. Intézet
Mindkét fél fontosnak tartja, hogy együttműködésük során kiemelt figyelmet fordítsanak a fiatal felnőttek, a női fogvatartottak, az időskorú fogvatartottak, továbbá a halmozottan hátrányos helyzetű csoportok részére szervezett programok megvalósítására. A szervezet alapvető feladata a szociális segítségnyújtás, a véradásszervezés, az adományszervezés valamint a társadalmi elsősegélynyújtás népszerűsítése, amelyet megszakítás nélkül végez. A közös munka során lehetőség nyílik az egészségügyi felvilágosító, tájékoztató jellegű foglalkozások, pályázati együttműködések, kreatív prevenciós programok megvalósítására.

Tiszalöki Országos Bv. Intézet


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Református (M)érték Hajdúnánáson

Elolvasom »