Rejtélyes táblák a kockázatos 36-os úton

2016-11-28 11:24

 Pedig már azt hittük.... A 36-os számú főút Tiszavasvári–Nyíregyháza közötti szakaszán közlekedő autósok már néhány hete furcsa, fekete fóliával letakart közlekedési táblákra figyelhetnek fel az út mentén. Hogy mit rejthetnek ezek, eddig sokan csak találgatták. A napokban a Nyiregyháza.hu szerkesztősége járt utána, annak mikor is hull le a lepel a rejtéjes táblákról.

Egyesek szerint a környezõ településekrõl (Nagycserkesz, Tiszavasvári) akarják kitiltani az egyre nagyobb számban átdübörgő kamionokat, hogy az ott élõk nyugalma érdekében, ezek a gépjármûvek inkább a nyugati elkerülõ irányába fordulva, az autópályán tegyék meg a nagyobb távolságokat, de mint kiderült, korántsem errõl van szó.


A Közüt már sejti...Kemény telünk lesz :-)
Velkei Lilla, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetõje arról tájékoztatta a Nyíregyháza.hu szerkesztõségét, hogy az Országos Rendõr-fõkapitányság, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. képviselõi a korábbi évek tapasztalatait áttekintve megállapodtak a téli közúti közlekedés biztosítására vonatkozó együttmûködésben. Megállapították, hogy rendkívüli idõjárási körülmények esetén a közúti forgalom fenntarthatósága érdekében indokolttá válhat a 7,5 tonna össztömeget meghaladó gépjármûvek közlekedésének korlátozása ezen az útszakaszon. A tilalom bevezetéséhez országszerte így ilyen korlátozó táblákat helyeztek ki, amelyekrõl csak abban az esetben kerül le a fekete fólia – ideiglenesen –, ha azt az idõjárás indokolttá teszi. A kommunikációs osztályvezetõ hozzátette, a korlátozás esetleges bevezetésérõl, illetve feloldásáról az Útinform ad majd tájékoztatást a közúton közlekedõk számára.

Visszatérnek a "régi szépidők"
Közel két éve cikkeztünk arról, hogy lassan, de biztosan élhetetlenné válik Tiszavasvári a hatalmas átmenőforgalom miatt. A főút minősége a várostáblát Nyíregyháza felé elhagyva több helyen is életveszélyes. További probléma, hogy Tiszavasváriban nincsenek forgalomcsillapító szigetek, biztonságos körforgalmak, kevés a gyalogátkelőhely (4 db!!!),nincs a főút mellett végig kiépített kerékpárút, de a parkolás is kaotikus a belvárosi részeken. Korábbi cikkünket IDE kattintva olvashatja el!

Most már csak az a kérdés, hogy rendkívüli idõjárási körülmények mellett, mikor döntenek úgy az illetékesek, hogy a lakosság biztonsága és nyugalma érdekében is hajlandóak a 7,5 tonna össztömeget meghaladó gépjármûvek közlekedésének korlátozására ezen az útszakaszon.

Ettől fél a Közűt... 1999-es havazás – Ön emlékszik még?
Több tucat út vált járhatatlanná, a Tiszavasvári és Nagycserkesz közötti utat közel két nap alatt tudták csak kiszabadítani a hó fogságából – az ott rekedt utasok között volt egy 9 hónapos csecsemő, egy cukorbeteg férfi és dialízisre várók is, de négy mentőautó, három tűzoltó és két rendőrautó is a veszteglők között volt. A mozgásképtelen autókat végül harckocsival húzták ki a hóból.

(c) Archív Fotó:Kelet-Magyarország

Helyenként három–négy méter magas hóakadályok alakultak ki, a mentési munkálatokba a honvédség lánctalpasokkal, kerekes harci járművekkel és mentőhelikopterekkel kapcsolódott be. A megye északi, illetve nyugati részén napokon át akadozott a kenyérellátás, a hótól elzárt településekre pedig helikopterrel juttatták el a kenyeret, gyógyszert, cukrot, a zsírt.

Forrás: Nyíregyháza.hu/Best Of


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Újabb kontroll Tiszavasváriban

Elolvasom »