A Tiszalöki Országos Bv. Intézet december 20-21-én részt vett a büntetés-végrehajtási szervezetet érintő jóvátételi programsorozatban. Öt elítélt önkéntesen vállalt takarítási munkát a Tiszalöki Református Templomban. A templom belső terét az elmúlt hónapokban újíották fel, ahol nemcsak a belső renoválási és festési munkálatokat végezték el, hanem az azt követő takarítást is.

Ezen felül most gondoskodtak az épület külső környezetének rendberakásáról is, amelyet már a fogvatartottak végeztek el. A kétnapos jóvátételi munka során megszépült a templomudvar, összeszedték a lehullott faleveleket, csúszásmentessé vált a járda és portalanították a padozatot valamint az orgonát is.

Fotó: Tiszalöki Országos Bv. Intézet

Önkéntességükért a település lelkésze külön háláját fejezte ki, hiszen a felújítási munkálatok után a takarítás terhét a fogvatartottak vállalták át a gyülekezettől. Munkájuk különösen hasznos volt, mert december 24-én, karácsonykor tartanak először istentiszteletet a felújított templomban, ahol felcsendül az orgona hangja is.

Forrás:BV Tiszalök

A címlapról ajánljuk