Országszerte zajlik a kihűléstől fenyegetett emberek mentése, számolt be róla több ízben a police.hu. A rendőrök ezekben a napokban kiemelten is figyelik azok házait, akik nem tudnak megfelelően védekezni a hideg ellen.Tiszalökön fagypont alatti hőmérséklet uralkodott annak a 61 éves nőnek az otthonában, akit azonnal kórházba kellett szállítani kihűlés miatt – a házban semmilyen fűtő-tüzelő berendezés nem volt.

A Tiszalöki Rendőrőrs munkatársai kerestek fel egy 61 éves egyedül élő tiszalöki asszonyt, hogy körülményeiről tájékozódjanak 2017. január 7-én reggel. A rendőrök az asszonyt fűtetlen otthonában – ahol a hőmérséklet fagypont alatt volt – találták. A házban semmilyen fűtő-tüzelő berendezés nem volt.

© Fotó: police.hu

A rendőrök értesítették a Családsegítő Szolgálat munkatársait, valamint a Tevékenység- irányítási Központon keresztül a mentőszolgálatot. A mentők megérkezéséig a rendőrök az áthűlt asszonyt a szolgálati gépkocsiban rendszeresített takaró segítségével melegítették.

Lakatos Gyula r. főtörzsőrmester saját szendvicseit, míg társa Kisari József c. r. zászlós pedig termoszában lévő meleg teáját ajánlotta fel az asszonynak, aki mindezt köszönettel elfogadta. A nőt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

Forrás: Police.hu

A címlapról ajánljuk