Látszatra azonos, még a márka is stimmel, ám a minősége sokkal silányabb. Azoknak a multinacionális élelmiszergyártóknak a termékeiről beszélünk, amelyek ott vannak a nyugati országok üzleteinek polcain is, ám érdekes módon sokkal finomabbak, mint a hazai boltokban kapható társaik.

A hazai hatósági vizsgálatok eredményei is alátámasztják, hogy a multinacionális élelmiszergyártók eltérő minőségű termékekkel látják el a nyugat-európai és a kelet-közép-európai régió boltjait – tudta meg a Magyar Idők.

A napokban a szlovák agrártárca hívta fel a figyelmet arra, hogy ugyanazon márkájú termékből silányabb minőségű kapható a szlovák boltokban, mint a szomszédos Ausztriában. A lappal a Földművelésügyi Minisztérium közölte: Magyarországon is végeztek hasonló vizsgálatot, az eredmény pedig hasonló lett, mint Szlovákiában. A magyar agrár­tárca szerint az érintett tagállamok összefogásával, uniós szinten kell kezelni a problémát.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) nemrég 24-féle azonos vagy nagyon hasonló termékmintát hasonlított össze érzékszervi tulajdonságaik, összetételük és a jelölésük alapján.

A Nébih a következő termékeket is vizsgálta:
Manner ostya,
Nutella,
Coca-Cola,
Knorr marhahúsleves kagylótésztával
Knorr Fix Carbonara spagetti
Paula puding
Landliebe tejberizs
Actimel joghurtital

Forrás: Nébih

Forrás:Lokál

A címlapról ajánljuk