Az NLCafé az ország kedvenc általános iskolai osztályát keresi. A felhívásra több mint száz osztály jelentkezett, közülük választották ki azt a tízet, amely esélyes arra, hogy elnyerje a címet és a hozzá tartozó pénznyereményt egy osztálykirándulásra. A versenyzők között szerepel a Tiszavasvári Általános Iskola 2. d. osztálya is.

Összefogtak egy osztálytársukért? A sulin kívül is sok időt töltenek együtt, részt vesznek valami klassz dologban? Egyszerűen “csak” egy jó közösség? – tette fel a kérdéseket az NLCafé a felhívásban, amelyre több mint száz osztály jelentkezett, közülük választották a legjobb tízbe a Tiszavasvári Általános Iskola 2. d. osztályát is.

A tiszavasvári iskola második osztályába közel harminc gyerek jár. Többségük óvodás kora óta ismeri egymást, volt idejük összeszokni. De az egyik osztálytársuk betegsége még összetartóbb közösséget formált belőlük – olvasható az osztályt bemutató cikkben. A kislány, akiről a gyerekek beszélnek, sokáig nem járhatott iskolába. A tanítók otthon tanultak vele, felváltva, hogy ne maradjon le. „Régebben ő is jött velünk mindenhova, olyan jó volt, hogy jöhetett! – szakad ki az egyik gyerekből. Megindító, ahogy egymás szavába vágva mesélnek. Érezni lehet, hogy annyira fontos nekik az osztálytársuk, hogy ma a közösségről is szinte egyedül ő jut az eszükbe – írják a gyerekekről.


A legtöbb szavazatot gyűjtő osztály egy szuper kirándulást nyerhet, ugyanis a győztes osztály 250 ezer forintos osztálykirándulási támogatást kap. A tiszavasvári osztály pillanatnyilag a hatodik helyen szerepel, erre a linkre kattintva tud szavazni rájuk, hogy ők lehessenek az ország legjobb általános iskolai osztálya. A szavazás március 24-én zárul.


© Forrás: nlc.hu

A címlapról ajánljuk