Lomtalanítást szervez Tiszavasváriban a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. A gyűjtési napokon a háztartásokban keletkezett, ám a szabványos gyűjtőedénybe el nem helyezhető felesleges holmikat teheti ki a lakosság, a kukák mellé. Lényeges, hogy veszélyes anyagot és építési törmeléket ilyenkor sem szabad a gyűjtőedények mellé rakni.A szervezet szolgáltatási területén arra kérik a lakosságot, hogy a háztartásokban keletkezett lomot tegyék ki a kommunális hulladék gyűjtésére alkalmas edény mellé.

Ami kikerülhet…
Hogy a lomtalanítás zökkenőmentes legyen, fontos tudni, mi kerülhet ki ilyenkor a kukákhoz. Háztartásokban összegyűlt, nagyobb méretű holmik, amelyek a rendszeres hulladékgyűjtésre alkalmas edények űrtartalmát meghaladják, például székek, szekrények, állólámpák, bőröndök. A lomtalanításkor a lakosságnak be kell tartani környezetvédelmi szabályokat annak érdekében, hogy a lakókörnyezet tiszta maradjon.


… és a mi nem
A lomtalanítás során a közterületre nem helyezhető ki építési törmelék, veszélyes anyag, elkülönítetten gyűjthető papír, műanyag, fém, zöldhulladék, vagy ipari és mezőgazdasági tevékenység során keletkezett hulladék sem. A felesleges holmikat a begyűjtési napon úgy kell kihelyezni, hogy az a jármű és a gyalogos forgalmat ne akadályozza, a szállítójármű jól meg tudja közelíteni és ne károsítsa az utcai növényeket se.

Lomtalanítás: 2017. április 10-14.
Forrás:THGKFT.hu

A címlapról ajánljuk