Drágul a temetkezés Tiszavasváriban

2017-04-10 14:29

  Tiszavasvári város Önkormányzatának Képviselő Testülete a közelmúltban döntött arról, hogy emeli a tiszavasvári köztemető üzemeltetési tevékenységéhez kapcsolódó díjtételeket. Indoklásuk szerint 2011 óta ezek a tételek nem kerültek módosításra. Az üzemeltető Tivaszolg Kft. álláspontja szerint, a 2016-os év tapasztalatai alapján, az emelés "időszerűvé vált".

A drágulás legfőbb okai között a 2011 óta változatlan hagyott árak, a szakmunkás minimálbérek 2017-es emelkedése, temetkezési szolgáltatásokból keletkező árbevételek csökkenése, a temetőben keletkező hulladékok mennyisége, és annak elszállítása is indokolja -  olvasható a képviselő testületi határozatban.


Ime néhány kiragadott példa a jelenleg hatályos, és a 2017.május 1.-én hatályba lépő díjtételekről:

 
Temetési hely, illetve újraváltás díja:               
     a.) A városi köztemetőben a sírhelyek megváltási díja:
    - I. osztályú sírhely (sírbolt) (60 évre):            62.400 Ft + ÁFA,       75.504 Ft + ÁFA,
    - II. osztályú sírhely (25 évre):                        26.900 Ft + ÁFA,        32.146 Ft + ÁFA
    - III. osztályú sírhely (25 évre):                       20.100 Ft + ÁFA,        23.819 Ft + ÁFA

    - I. osztályú urnafülke, - sírhely (10 évre):     26.000 Ft + ÁFA,         31.850 Ft + ÁFA
    - I. osztályú urnasírbolt (20 évre):                  26.000 Ft + ÁFA,         31.850 Ft + ÁFA
    - II. osztályú urnafülke, urnasírhely (10 év):    4.000 Ft + ÁFA,          4.760 Ft + ÁFA

       Ravatalozó használati díj: 23.000 Ft/temetés + ÁFA,       35.539 Ft/temetés + ÁFA,

Forrás:Tiszavasvári.hu


A rovat további cikkei
  • Elektromos zárlat okozott tüzet

      Elektromos zárlat miatt gyulladt ki egy vízadagoló berendezés a közelmúltban Tiszavasváriban, az Élmunkás utca egyik lakóházában. A tüzet a tulajdonosnak sikerült eloltania. A helyi önkormányzati tűzoltók az izzó, parázsló részeket eltávolították, valamint a füsttel telítődött épületrészt átszellőztették. Személyi sérülés nem történt tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

  • NAV: Szerda helyett csütörtököt mondott

      Szerda helyett csütörtökön fogadják az ügyfeleket a NAV Tiszavasvári ügyfélszolgálatán. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága Tiszavasvári ügyfélszolgálati helyén 2017. május 17-től a korábbi szerdai nyitvatartás helyett ezentúl csütörtöki napokon várják az adózókat.

  • Lakóház udvaráról loptak - Nem is egy, hanem négy...

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást L. Gyula 42 éves,  M. Tibor 50 éves, V. Sándor 48 éves és M. János 43 éves tiszavasvári lakosok ellen. A nyomozás adatai szerint a férfiak 2017. május 10-én betörtek egy tiszavasvári lakóház udvarán lévő műhelybe, ahonnan elektromos fűrészgépet, sövényvágót, kézi szerszámokat és házi pálinkát tulajdonítottak el.Közélet »

Elektromos zárlat okozott tüzet

  Elektromos zárlat miatt gyulladt ki egy vízadagoló berendezés a közelmúltban Tiszavasváriban, az Élmunkás utca egyik lakóházában. A tüzet a tulajdonosnak sikerült eloltania. A helyi önkormányzati tűzoltók az izzó, parázsló részeket eltávolították, valamint a füsttel telítődött épületrészt átszellőztették. Személyi sérülés nem történt tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kultúra »

1956 emlékei - Köztünk élő Hősök

  A tiszalöki székelyű Tiszatáj Közalapítvány rendhagyó megemlékezést tartott a Kesznyéten Szamárháti Látogatóközpont nagytermében, többek között Wittner Mária és Dr. Legány András 56-os hősök részvételével. A megemlékezésen köszöntőt mondott Dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.


Gazdaság »

Adóügyeket is intézhetünk a kormányablakban

  A tervek szerint július elsejétől már a nyírbátori és tiszavasvári kormányablakokban is lehet majd adóügyeket intézni. A kialakított NAV-ügyfélszolgálatoknál számos teendő elvégezhető lesz, így a személyi jövedelemadóval kapcsolatos jó néhány feladatot el lehet majd intézni, miként várhatóan a kisebb vállalkozások is pontot tehetnek lényegesebb közteherviselési ügyeik végére.

Sport »

Nem hibázott a Fradi Vasváriban sem

  Az új edző, Molnár Ferenc irányításával pályára lépett hazaiak pillanatok alatt 3–0-ra elhúztak, de mielőtt bárkiben feltámadt volna a remény, hogy itt még akármi megtörténhet – rákapcsolt a Fradi. Olyannyira, hogy negyedóra múltán átvette a vezetést, majd előnyét fokozatosan tovább növelve a szünetig eldöntötte a találkozót.Ezt már olvasta?

Elektromos zárlat okozott tüzet

Elolvasom »