Drágul a temetkezés Tiszavasváriban

2017-04-10 14:29

  Tiszavasvári város Önkormányzatának Képviselő Testülete a közelmúltban döntött arról, hogy emeli a tiszavasvári köztemető üzemeltetési tevékenységéhez kapcsolódó díjtételeket. Indoklásuk szerint 2011 óta ezek a tételek nem kerültek módosításra. Az üzemeltető Tivaszolg Kft. álláspontja szerint, a 2016-os év tapasztalatai alapján, az emelés "időszerűvé vált".

A drágulás legfőbb okai között a 2011 óta változatlan hagyott árak, a szakmunkás minimálbérek 2017-es emelkedése, temetkezési szolgáltatásokból keletkező árbevételek csökkenése, a temetőben keletkező hulladékok mennyisége, és annak elszállítása is indokolja -  olvasható a képviselő testületi határozatban.


Ime néhány kiragadott példa a jelenleg hatályos, és a 2017.május 1.-én hatályba lépő díjtételekről:

 
Temetési hely, illetve újraváltás díja:               
     a.) A városi köztemetőben a sírhelyek megváltási díja:
    - I. osztályú sírhely (sírbolt) (60 évre):            62.400 Ft + ÁFA,       75.504 Ft + ÁFA,
    - II. osztályú sírhely (25 évre):                        26.900 Ft + ÁFA,        32.146 Ft + ÁFA
    - III. osztályú sírhely (25 évre):                       20.100 Ft + ÁFA,        23.819 Ft + ÁFA

    - I. osztályú urnafülke, - sírhely (10 évre):     26.000 Ft + ÁFA,         31.850 Ft + ÁFA
    - I. osztályú urnasírbolt (20 évre):                  26.000 Ft + ÁFA,         31.850 Ft + ÁFA
    - II. osztályú urnafülke, urnasírhely (10 év):    4.000 Ft + ÁFA,          4.760 Ft + ÁFA

       Ravatalozó használati díj: 23.000 Ft/temetés + ÁFA,       35.539 Ft/temetés + ÁFA,

Forrás:Tiszavasvári.hu


A rovat további cikkei
  • Audi és Dacia ütközött Hajdúnánásnál

      A 3502-es számú úton Hajdúnánás irányába közlekedett egy daciás férfi szerda délután, amikor eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött az előtte haladó Audival. A mentők a Dacia sofőrjét és utasát könnyű sérülésekkel vitték kórházba. A Hajdúnánási Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

  • Elfogták a tiszalöki késelőt

      A rendőrök 2017. július 16-án lakóhelyén elfogták azt a 32 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint négy nappal korábban a hajnali órákban Tiszalökön több ember életére tört. A nyomozás adatai szerint a férfi 2017. július 12-én a nyitott ablakon keresztül bement volt élettársa lakóházába, ahol minden előzmény nélkül egy késsel megsebesítette a 37 éves nőt, valamint gyermekeit, egy 13 éves fiút, egy 15 éves és egy 18 éves lányt, majd ismeretlen helyre távozott.

  • Villanyoszlopnak csapódott

      A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi pénteken Tiszavasváriban, a Déryné utcában. Személyi sérülés nem történt. Információink szerint a nem megfelelő sebességválasztás miatt történhetett a baleset. A város önkormányzati tűzoltói a gépkocsit áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.Közélet »

Villanyoszlopnak csapódott

  A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi pénteken Tiszavasváriban, a Déryné utcában. Személyi sérülés nem történt. Információink szerint a nem megfelelő sebességválasztás miatt történhetett a baleset. A város önkormányzati tűzoltói a gépkocsit áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Kultúra »

Kiemelt razzia volt a Keleti-Főcsatornán

  Kiemelt ellenőrzést tartotak a közelmúltban a Keleti-Főcsatornán a tiszalöki zsiliptől Bakonszegig a főcsatorna teljes(98 kilométeres) hosszában. Az ellenőrzést a ponty-, harcsa- és compófogási tilalom mellett az elmúlt hetekben betelepített halak védelme is indokolta tudtuk meg Csengeri Imrétől a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének szervezési és kommunikációs munkatársától.


Gazdaság »

TOPOS forrásból kap zöld utat a Komplex energetikai fejlesztés

  A Szabolcs-Szatmár-Bereg – Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében benyújtott támogatási kérelmek második körét is elbírálta az irányító hatóság, így összesen 5,8 milliárd forint értékben újabb 41 megyei projekt kapott zöld utat.

Sport »

Strandkézilabda: Tiszavasváriban folytatódott a bajnokság

  A SMART Ingatlan Strandkézilabda Nemzeti Bajnokság soron következő állomása Tiszavasvári volt. Az egynapos tornán öt férfi és hét női csapat szállt versenybe a pontokért. A férfiak mezőnyében ismételten a Beach Stars BHC végzett az első helyen, míg a nőknél a FullGSM Nyúlon Túl csapata sikerével ért véget a hétvégi forduló.Ezt már olvasta?

Villanyoszlopnak csapódott

Elolvasom »