Drágul a temetkezés Tiszavasváriban

2017-04-10 14:29

  Tiszavasvári város Önkormányzatának Képviselő Testülete a közelmúltban döntött arról, hogy emeli a tiszavasvári köztemető üzemeltetési tevékenységéhez kapcsolódó díjtételeket. Indoklásuk szerint 2011 óta ezek a tételek nem kerültek módosításra. Az üzemeltető Tivaszolg Kft. álláspontja szerint, a 2016-os év tapasztalatai alapján, az emelés "időszerűvé vált".

A drágulás legfőbb okai között a 2011 óta változatlan hagyott árak, a szakmunkás minimálbérek 2017-es emelkedése, temetkezési szolgáltatásokból keletkező árbevételek csökkenése, a temetőben keletkező hulladékok mennyisége, és annak elszállítása is indokolja -  olvasható a képviselő testületi határozatban.


Ime néhány kiragadott példa a jelenleg hatályos, és a 2017.május 1.-én hatályba lépő díjtételekről:

 
Temetési hely, illetve újraváltás díja:               
     a.) A városi köztemetőben a sírhelyek megváltási díja:
    - I. osztályú sírhely (sírbolt) (60 évre):            62.400 Ft + ÁFA,       75.504 Ft + ÁFA,
    - II. osztályú sírhely (25 évre):                        26.900 Ft + ÁFA,        32.146 Ft + ÁFA
    - III. osztályú sírhely (25 évre):                       20.100 Ft + ÁFA,        23.819 Ft + ÁFA

    - I. osztályú urnafülke, - sírhely (10 évre):     26.000 Ft + ÁFA,         31.850 Ft + ÁFA
    - I. osztályú urnasírbolt (20 évre):                  26.000 Ft + ÁFA,         31.850 Ft + ÁFA
    - II. osztályú urnafülke, urnasírhely (10 év):    4.000 Ft + ÁFA,          4.760 Ft + ÁFA

       Ravatalozó használati díj: 23.000 Ft/temetés + ÁFA,       35.539 Ft/temetés + ÁFA,

Forrás:Tiszavasvári.hu


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Újabb kontroll Tiszavasváriban

Elolvasom »