Az indiai tulajdonú SONA BLW Hungary Kft. (a SONA Csoport tagja) befektetése helyszínéül a Polgár Ipari Park által kínált versenyképes bérleti feltételeket és bővülési lehetőségeket választotta. Új, 4,2 milliárd összértékű beruházását, gépjármű alkatrészeket gyártó üzemegységét szerdán avatták. A csoport világszerte 7 gyáregységben 2300 embert foglalkoztat.A beruházást Sunjay Kapur, valamint Mocsár József gyárigazgató mutatta be.

A főleg hideg és meleg kovácsolásra, valamint esztergálásra berendezkedett üzemet máris bővítenék szemcseszórással és hőkezeléssel, ami azt eredményezi, hogy a jelenlegi 40 után akár 130 főt is foglalkoztatnának, s 10 millió eurós forgalmat
céloztak meg.

Dr. Szabó László miniszterhelyettes kiemelte, hogy az indiai beruházások hatalmas sikereket hoztak, szinte a legnagyobbak voltak a hazai zöldmezősök között. Az indiai gazdaság 7-8 százalékos növekedését hangsúlyozta, amire mi is felcsatlakoznánk, így a magyar gazdaság akár 4 százalék fölötti növekedést is produkálhat – fogalmazott.


A Sona a polgári ipari park tulajdonosától, az InfoGroup cégcsoporttól bérli az üzemcsarnokot, amit az 1,5 milliárd forintból épített, ehhez kormányzati támogatást is kapott – tudtuk meg. Tóth József, Polgár szocialista városvezetője kiemelte az avatón, hogy a most ott dolgozó szakemberek fele polgári, s bízik abban, hogy a cég fel tudja tölteni a hamarosan létesülő további álláshelyeket elkötelezett, helyi-térségi munkavállalókkal. Ehhez a város sajátos csok-programját is igénybe lehet venni.

Fotó: Matey István ©

HBN-BB

A címlapról ajánljuk