Pénteken elkezdődik a Mező utca – Bethlen Gábor utca - Vasgyár utcai közlekedési csomópont fejlesztése Nyíregyházán. Ennek hatására a megyeszékhelyre utazók hosszabb menetidővel számoljanak a következő hónapokban. Az előkészítő munkákat az önkormányzat már elvégezte. Megvásárolták a szükséges ingatlanokat, és a városüzemeltető gazdasági társaság is elkezdte a fejlesztéshez elengedhetetlen területrendezést.

Nyíregyházán a Mező utca-Bethlen utca-Vasgyár utca közötti csomópont a 36. számú főút belterületi szakasza, a Nagykörút 2x2 sávos külső lörgyűrűjének kiemelten fontos csomópontja. A forgalomszámlálási adatok alapján a nap mértékadó időszakaiban a csomópont jelentősen túlterhelt. A Nyugati elkerülő út újabb szakaszának megépülése és a Tiszavasvári út térségében kialakítás alatt lévő Ipari Park megnövekedett forgalmi igénye várhatóan forgalomátrendeződést eredményez, ami szintén indokolttá teszi a csomópont fejlesztését.

Forrás:Google maps

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere a beruházásról tartott sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy az önkormányzat a térségben további fejlesztéseket tervez, többek között a Tiszavasvári út – Derkovits út kereszteződésében, ahol biztonságosabbá kívánják tenni a balesetveszélyes csomópontot.

A Mező utcai fejlesztés a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában állami forrásból valósul meg, melynek részleteiről Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője beszélt a 99,4 Sunshine fm-nek.

Forrás:SunshineFm/RetroFm

A címlapról ajánljuk