Kedden délelőtt komplex külső védelmi terv gyakorlatot tartottak Tiszavasváriban, a településen található ECOMISSIO Kft. alsó küszöbértékű üzem veszélyeztető hatásainak kezelésére, amelyen a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Katasztrófavédelmi Mobil Labor munkatársai valamint a hajdúnánási hivatásos és a tiszavasvári önkormányzati tűzoltók is részt vettek a mentőszolgálat és a rendőrség mellett.

A feltételezés szerint a keddi gyakorlaton egy üzemi balesetben veszélyes gázok kerültek a levegőbe, a rendelkezésre álló információk alapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója intézkedett a polgármester irányába, a külső védelmi tervben foglaltak életbe léptetésére, a veszélyeztetett település vezetője elrendelte a lakosság riasztását és veszélyhelyzeti tájékoztatását, valamint az érintett településrészen élők kimenekítését.

Fotó: Tiszavasvári Önkormányzati Tűzoltóság
A gyakorlat során a résztvevők az üzemi baleset következményeinek felszámolását, a lakosság kimenekítését, elhelyezését, ellátását, a közreműködő erők feladatainak végrehajtását gyakorolták, amelyet Gerebenics Károly tű. alezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője megfelelőre értékelt.

Forrás:Dóka Imre tű. főhadnagy
megyei szóvivő
SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A címlapról ajánljuk