Egy helyi vállalkozás a Hot & Cold Therm Kft-nek köszönhetően szeptemberben megkezdi működését a HCT Szakképzési Center gyakorlati tanműhely Tiszalökön. Az új létesítmény megvalósításához a cég közel 151 millió forintos támogatást nyert el a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprészéből, melyet a gazdasági társaság saját forrásból egészítet ki. Így mintegy 226 millió forintból jöhetett létre a tanműhely, melyben 60 tanuló kaphat gyakorlati képzést.

A Kft-ét az motiválta a tanműhely létrehozásában, hogy évek óta szembesültek azzal a ténnyel, hogy az iskolapadból kikerülő fiatal szakmunkások szakmai ismeretei nem érik el a kívánt szintet.Ennek okán született a terv, hogy a cég tiszalöki telephelyén gyakorlati tanműhelyt hozzanak létre.

A szakképzés elindítása érdekében a Kft. már 2 éve együttműködik a Megyei Kereskedelmi és Iparkamarán keresztül több, a Nyíregyházi Szakképzési Centrumhoz tartozó szakmai elméleti képzést ellátó szakképző iskolával. Vinnai Győző, a térség országgyűlési képviselője az ünnepélyes átadón arról beszélt a Kölcsey Televíziónak, hogy a kormány több intézkedése is azt segíti, hogy egyre többen tanuljanak szakmát.

© Fotó: Árvai Károly/kormany.hu

Forrás:MTI

A címlapról ajánljuk